Skocz do zawartości

Dławi sie silnik przy raptownym wcisnięciu gazu :-(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem! I proszę o pomoc. Sprawa ma się następująco: przy raptownym wcisnięciu gazu dławi sie silnik nie chce przyspieszac dopiero po pewnym czasie i jak wejdzie na obroty to dopiero przyspiesza, nie wiem co to moze być. Jest to 540iA 94rok.

I jeszcze sprawa dotycząca zawieszenia z tyłu, wymienilem amortyzatory ze spręzynami i nowe poduszki mocujace, oraz tulejke w zawieszeniu (w ksztalcie ósemki na dwie śruby) i dalej cos stuka, nawet jak podczas jazdy zdejmę noge z gazu do slychac stuki dochodzące z tylu. Co to moze byc prosze o pomoc?

BMW E60 530xd :)
Opublikowano
przy raptownym wcisnięciu gazu dławi sie silnik nie chce przyspieszac dopiero po pewnym czasie i jak wejdzie na obroty to dopiero przyspiesza, nie wiem co to moze być. Jest to 540iA 94rok.

Wydaje mi się że mogą to być cewki lub świece. Sprawdź je najpierw.

sprawa dotycząca zawieszenia z tyłu, wymienilem amortyzatory ze spręzynami i nowe poduszki mocujace, oraz tulejke w zawieszeniu (w ksztalcie ósemki na dwie śruby) i dalej cos stuka, nawet jak podczas jazdy zdejmę noge z gazu do slychac stuki dochodzące z tylu

A to prawdopodobnie do wymiany tuleje tylnej belki.

Opublikowano
Dzieki sprawdze to. Ostatnio jeszcze troche duzo pojezdzilem w ulewe wiec moze jakas wilgoc na cewkach badz swiecach.
Opublikowano
Panowie pomocy dalej sie dławi. Wymienilem filtr powietrza i paliwa sprawdzilem swiece i nic! Czy moze to byc wina paliwa ze jest zlej jakosci, mozesondy lambda, katalizator, nie wiem czego to przyczyna. Prosze o pomoc! :cry2: