Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie auta kupuje się korzystając z kapitału zewnętrznego. Za gotówkę są sprzedawane sporadycznie i dlatego twierdzenie , że ktoś podjechał i kupił jest delikatnie mówiąc "ściemą" . Formalności trwają 1-2 tygodnie, a w tym czasie auto stoi i czeka. Olewający stosunek do transakcji jest także zabiegiem socjotechnicznym, który sprawia że to klientowi zależy na kupnie, a nie odwrotnie.

Pisząc o oszustach chociaż trochę utrudnimy im "pracę"

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Doczekał się już ktoś samochodu u niego?

Miałem zaklepany samochód, po tygodniu miał być w Polsce, lecz niestety tak nie było...

Co tydzień inna historia, a to stoją w korku, a to laweta uszkodzona, a to brak briefu, itd. itp. - i tak przez kilka tygodni, aż w końcu zrezygnowałem.

Pieniądze co prawda zwrócone, ale korekty już się nie doczekałem.

Nie wiem o co tam chodzi, być może jakieś przekręty na VAT - nie wnikam, lecz zdecydowanie odradzam zakup samochodu w SM-TRADE.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
A ja zaryzykowałem zobaczę wszystko wygląda w miarę normalnie zamówiłem X5 za tydzień mam mieć odbiór sprawdziłem firmę czysta wszędzie zero problemów więc dam znać czy się wywiązali.
Opublikowano
Pokuszę się o stwierdzenie, że wszystko będzie w jak najlepszym porządku i Pan Bezpieczna jazda powiadomi nas o tym swoim dokładnie 2 postem na forum.
Opublikowano

Witam czy jest ktoś kto został dosłownie oszukany przez ta firmę bo nie ukrywam również oczekuje na auto,i narazie wszystko jest okej i nie mam tu na myśli osób które opowiadają tutaj historię zyciowych przemyslen tylko pytam osoby które DOKONYWAŁY fizycznie jakichkolwiek transakcji zakupowych z tą firmą.

Ponieważ czytając wasze wypowiedzi wnioskuje że najwięcej maja do powiedzenia osoby postronne.

PROSZĘ O JAKIS KONKRETNY PRZYKLAD DO KTÓREGO MOGĘ SIE ODNIEŚĆ I ZAWCZASU ZAREAGOWAĆ KONFABULANTOM Z GÓRY DZIĘKUJĘ...

Opublikowano

Ok, ale jeśli czytasz dokładnie, to wiesz, że praktycznie wszyscy się za wczasu wycofali z tematu, jak ja na przykład. Rozmawiałem z kilkoma znajomymi trudniącymi się tym fachem i nikt, poza sprowadzaniem aut z USA etc, nie bierze zaliczek na auto, którego nie ma w kraju. Chyba, że jadą pod konkretne ogłoszenie dla konkretnego Klienta. Ale to inna bajka.

Nie sądze abyś znalazł wielu innych, którzy poszli Twoją drogą.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam czy jest ktoś kto został dosłownie oszukany przez ta firmę bo nie ukrywam również oczekuje na auto,i narazie wszystko jest okej i nie mam tu na myśli osób które opowiadają tutaj historię zyciowych przemyslen tylko pytam osoby które DOKONYWAŁY fizycznie jakichkolwiek transakcji zakupowych z tą firmą.

Ponieważ czytając wasze wypowiedzi wnioskuje że najwięcej maja do powiedzenia osoby postronne.

PROSZĘ O JAKIS KONKRETNY PRZYKLAD DO KTÓREGO MOGĘ SIE ODNIEŚĆ I ZAWCZASU ZAREAGOWAĆ KONFABULANTOM Z GÓRY DZIĘKUJĘ...

Jak kupisz i wszystko będzie ok, czego oczywiście życzę lub nie, czego nie życzę, napisz to proszę na forum, bo taka informacja na pewno dużo tutaj wniesie w temacie.

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

Życzę Wam aby ceny o 50k okazały się realnymi i namacalnymi. Dla mnie ryzyko było za duże.

A co do opinii, wybacz, ale 4 opinie w internecie to żaden dowód.

Oczywiście, każdy kiedyś zaczyna i to normalne, że nie musi mieć 10 lat stażu. Po prostu praktyki tego Pana nie mają nic wspólnego z utartymi schematami.

Na prawdę życze Wam aby nie była to wpadka. Jeden komentarz już był, że auto nie doszło i kasa wróciła. Ale nie trafił tu nikt, kto kupił tam auto, a tylko osoby które chciały ale warunki wydały się im zbyt ryzykowne.

Ja z zasady obcym kasy nie wpłacam. Tym bardziej w takiej wysokości. 1000pln na rezerwację ok, ale więcej to dla mnie niepotrzebne ryzyko.

Powodzenia

Opublikowano

Amber Gold, Bezpieczna kasa Rzeźniczaka, system Argentyński i wszędzie wspólny mianownik. Okazja.

No kur...a chociaż by te 4 opinie innym stylem napisali...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ktoś wierzy w prawdziwość tych 4-ech komentarzy napisanych w ciągu ostatnich kilku dni?

Prowadzę firmę 20 lat i "pod moja firmą" na PKT nie ma żadnego komentarza! Dlaczego? Bo zadowolony klient sam z siebie nie napisze a najwyraźniej, odpukać nie mam wrogów.

Te komentarze wyglądają na "upokajacz" dla tych co już powinni otrzymać samochód ale "z przyczyn obiektywnych jest małe opóźnienie".

Dziwne jest też zniknięcie "profilu" z otomoto.

Czekam na dalszy rozwój wypadków!

Opublikowano
Ktoś wierzy w prawdziwość tych 4-ech komentarzy napisanych w ciągu ostatnich kilku dni?

Prowadzę firmę 20 lat i "pod moja firmą" na PKT nie ma żadnego komentarza! Dlaczego? Bo zadowolony klient sam z siebie nie napisze a najwyraźniej, odpukać nie mam wrogów.

Te komentarze wyglądają na "upokajacz" dla tych co już powinni otrzymać samochód ale "z przyczyn obiektywnych jest małe opóźnienie".

Dziwne jest też zniknięcie "profilu" z otomoto.

Czekam na dalszy rozwój wypadków!

do tego wysyp 1-postowców w tym temacie w ciągu praktycznie 1-dnia, mówiących generalnie to samo :mad2: Dla mnie za dużo tych zbiegów okoliczności. ale wiadomo każdy ocenia sam - co człowiek to opinia.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Administrator forum ma dostęp do IP komputerów z których zakładane były te nowe konta.

Wystarczy sprawdzić czy się pokrywają....

Firma założona pod koniec sierpnia 2018...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja ze świeżo założonego konta nie pisałbym opinii, bo wygląda to przynajmniej podejrzanie. Jako sprzedawca również nie bardzo bym chciał takich ocen. A przykłady tu na forum można mnożyć, że jest wysyp jednodniowych kont, ktore pytają, piszą opinie i w ogóle podbijają wątki w tematach sprzedaży nawigacji, felg itp.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeszcze jedna podpowiedź dla Admina/Moderatora

Jeżeli to IP firmy typu Orange, Play itp to wiadomo, że nie dojdziemy lokalizacji, natomiast jeśli to lokalny dostawca internetu to po wpisaniu IP na stronie https://www.ripe.net poznamy jego dane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.