Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jestem nowym nabywca e87 120d z 2005. Problem polega na tym że nie mogę nic potwierdzić w komputerze ( np z FM na aux) Gdy wszedłem w ukryte menu idrive przycisk ok zaczął działać, lecz tylko do wyłączenia silnika. Macie może jakiś pomysł co to może być? PS. Bluetooth tez nie działa
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
W tych modelach jest częsta awaria zwana zimny lut czy suchy lut jak kto woli, trzeba diodę optyczną przelutować ,która odpowiada za funkcję "ok" czyli jak wduszamy pokrętło, szybki i prosty zabieg jak będziesz potrzebował pomocy to pisz.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Przyłączam się do pytania też mi te potwierdzenie padło, już nawet o to nie płakałem bo po czym jak navi i tak z telefonu zawsze puszczam, jednak samoistnie zmieniło mi się teraz na radio i aux nie działa nie wiem jak to zrobić. Jak wejść w te ukryte menu może mam ten sam problem.

Edit: Na kierownicy można przestawić naciskając przycisk rąbu UFF

Opublikowano

Winę ponoszą zimne luty. Sam to przerabialem nie raz w serii E..

Wystarczy poprawić luty i wszystko działa. Dokladnie jak to wspimniano wyżej. Jak sam się ktoś nie czuje to zanieść wymontowane pokrętło do sklepu gdzie naprawiaja elektronikę i pokazać im o co chodzi.