Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z dźwignią skrzyni biegów, a mianowicie ciężko wchodzi pozycja P parking i czasami się nie blokuje i można zmienić pozycję bez wciskania przycisku przez co wyskakuje komunikat żeby zabezpieczyć pojazd przed stoczeniem ;/ próbowałem regulować linke od strony silnika ale nic to zbytnio nie daje

Spotkał się ktoś z takim problemem?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

U mnie wszystko ok, ale może to dlatego że nowe, myślę że powodem jest zużycie, ktoś na siłę próbował zmienić pozycje, bez wciśniętego pedału hamulca, lub przycisku, to typowe w automatach.

Komunikat o braku wybrania pozycji P, bierze się z braku informacji z czujnika pozycji P, może być on zamontowany w wybieraku.

Tyle mogę pomóc.

• 3 lata później...
Opublikowano
Bardzo prosta naprawa. Uszkodzona jest sprężynka w wybieraku. należy wypiąć linkę z wybieraka, wymontować wybierak, rozkręcić , wymontować tą spręzynkę . rozciągnąć ją i zmontować wybierak.1H roboty.
Opublikowano
Potwierdzam pękają sprężynki od małej dzwigienki na której jest magnes roboty nie jedna godzina a min 2 godziny jest dużo rozkręcania i trzeba uważać żeby nic nie połamać i ważne aby nasmarować wszystko nowym smarem wtedy lewarek chodzi aż miło