Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam małe pytanko ponieważ musiałem wymienić baterie w kluczyku i niestety się rozkodował :/ Posiadam BMW f10 520d z 2013 roku przed liftem. Może ktoś wie jak to zrobić i czy wgl jest jakiś sposób żeby zrobić to samemu ? :)

Z góry dzięki za odpowiedź :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Spróbuj tak :

1 Trzymaj klucz po prawej stronie za kierownicą na symbolu klucza

2 Wciśnij przycisk startowy raz po raz aż zapali się zapłon

3 Udało się

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Spróbuj tak :

1 Trzymaj klucz po prawej stronie za kierownicą na symbolu klucza

2 Wciśnij przycisk startowy raz po raz aż zapali się zapłon

3 Udało się

Kurde, zrobiłem tak jak napisałeś i za którymś razem wciśnięcia przycisku START zapłon się włączył i odpaliłem auto, zgasiłem i od nowa to samo.. nie chce normalnie odpalić ani się zamknąć, dopiero po kolejnym takim zabiegu dzieje się to samo :/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tą instrukcje znalazłem na Niemieckim albo na Angielskim forum i pisali że działa .

Próbuj jak nie pójdzie to zadzwoń do ASO i zapytaj , albo poszukaj w instrukcji może coś jest na ten temat .

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=103&t=213733

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Będę próbował dalej...

jak pisze @temsky740 faktycznie szkoda czasu, raczej szykuj kase

poszukaj tematu 'dokodowanie nowego kluczyka' i masz wszystko wyjasnione

tapatalked

jest moc, będzie szmoc ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Będę próbował dalej, jak problem się rozwiąże to dam znać

Dzięki

• 3 lata później...
Opublikowano

Cześć. Spotkałem się wczoraj z takim problemem. Zapasowy kluczyk do auta (praktycznie nie używany) uruchamia silnik ale nie działa w nim pilot do zamka.

Bataria została wymieniona, ma ponad 3V. Czy da się coś z tym zrobić, czy kluczyk do wymiany?