Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, od początku gdy mam ten samochód świeci się czerwona kontrolka hamulców: ((!)). Po wymianie wszystkich tarcz, klocków, płynu hamulcowego i nowych czujników ona nadal nie znika, mimo, że zostało przejechane trochę kilometrów. Nie pomaga żadne trzymanie na zapłonie i trzymanie stop przez ileś tam sekund. Dlatego chciałbym sprawdzić czego dokładnie ten błąd dotyczy, ale nie wiem gdzie to jest w tej inpie. Wie ktoś?
///TDS Power
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź w liczniku oraz w asc/dsc.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

błąd dotyczy płynu hamulcowego

w e39 nie wiem jak to jest dokładnie, podejrzewam ze LCM może mieć to info

w e36 na kompie nie było widać tylko na zegarach, oznacza albo mało płynu w zbiorniczku albo skopany czujnik w zbiorniczku - ten czujnik też zmieniałeś ?

e36 po dolaniu płynu znikało odrazu

e39 zegary z dużym wyświetlaczem pojawia sie komunikat "CHECK BRAKE FLUID" po dolaniu i zapłonie znika

Opublikowano

Tego czujnika nie wymieniłem, ale widzę, że jest lekko ułamany w tym miejscu zaznaczonym na czerwono:

AdnA6+

zapomniałem napisać, że mam komunikat na OBC i nie dotyczy on poziomu płynu hamulcowego (sprawdzałem i jest na MAX). Mam CHECK BRAKE LININGS (bremsbelag prüfen) i dotyczy on właśnie czujników które wymieniłem na nówki i nie wiem gdzie sprawdzić czy chodzi o przedni czy tylny. Sprawdziłem błędy PA Softem i w LCM jest napisane po prostu aby sprawdzić zużycie klocków i nic więcej :/

#EDIT 2019.03.31

Okazało się że tylni czujnik nie łączył, wymieniłem na drugi i zniknęła kontrolka. Żeby po wymianie zniknęła trzeba przytrzymać na ok. 20 sekund pedał stop na włączonym zapłonie i kontrolka znika :)

///TDS Power