Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, głupio pytać, ale raz się żyje.

Zakupiłem ostatnio w serwisie BMW zaprawkę w kolorze Havana Metallic, bo chciałem trochę odpryski podreperować. W skład wchodzą baza i lakier bezbarwny. Problem w tym, że baza jest czarna z brokatem. Zrobiłem jeden odprysk i czarno to widzę :roll: Czy to jest normalne, że takie zaprawki w serwisie sprzedają, czy może w fabryce pomylili zawartość.

Do ASO mam kawałek, a telefonu już drugi dzień nie odbierają co też nie powinno mieć miejsca. Dlatego pytam tutaj.

BMW F31 318d 143pk aut.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ile zapłaciłeś za taki zestaw w serwisie?

Porządnie wymieszaj i zrób ponownie próbę.

Ja kupiłem na allegro zestaw do koloru A83 (baza i lakier bezbarwny+wysyłka) za około 45 zł. Pasuje idealnie.

https://allegro.pl/duzy-lakier-zaprawka-2-pedzelki-do-roznych-zadan-i6420166857.html

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano
Ile zapłaciłeś za taki zestaw w serwisie?

Porządnie wymieszaj i zrób ponownie próbę.

Za to cudo zapłaciłem 19,95..... EURO. Mieszałem i nic. Może znajdę trochę czasu jutro to zajadę do nich z reklamacją, bo to nie może być. Nie zdziwiłbym się jakbym podróbę kupił, a tu się okazują zamienniki lepsze od oryginału.

BMW F31 318d 143pk aut.
Opublikowano
A czy Ty sprawdziłeś ten kolor na kawałku blachy? Ja kupiłem do swojego ori (mineralgrau B-39) w sprayu i na pierwszy rzut oka też wydawał mi się inny, a jednak po psiknięciu ideał.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Havanne trzeba bardzo dobrze (długo) wymieszać....
Opublikowano

Witam ponownie, byłem w serwisie i się okazało, że rzeczywiście coś nie tak było z tym kolorem. Zamówili nowy zestaw, który dzisiaj odebrałem i przy odbiorze sprawdzili go przy mnie. Po kilkuminutowym wstrząsaniu na pędzelku pojawił się ładny kolor A17.

Dzięki za reakcję. Pozdrawiam.

BMW F31 318d 143pk aut.