Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem własnie po wymianie filtra paliwa w mojej bmw f30 316d, wszystko zrobiłem zgodnie ze sztuką tak mi się wydaje

aczkolwiek pojawił się problem przy 90 - 100 kmh i wyżej pojawia się dziwne brzęczenie z okolic gdzie znajduję

sie filtr wcześniej nie miało to miejsca dodam że bmw pracuje bez zarzutów co mogłem zrobić nie tak ?? czekam na waszą pomoc Pozdrawiam Łukasz

Opublikowano
Nie dokręciłeś obejmy (uchwytu filtra) lub nie przełożyłeś gumy, która jest pod nim ze starego filtra na nowy. Ewentualnie osłonę spod spodu źle założyłeś.
BMW F31 318d 143pk aut.
Opublikowano

jeszcze raz wszystko sprawdzałem wszystko ok osłona obejma na swoim miejscu to brzeczenie pojawia

sie przy 100 kmh ...

Opublikowano
No to nie mam pomysłu. Jedyne co to jeszcze odnośnie osłony. Może przykręciłeś osłonę skrzyni na osłonę silnika, a nie pod spodem. Tylna osłona łapie powietrze pod spód i rzęzi. Jak to nie pomoże to zajedź do jakiegoś mechanika i niech Ci sprawdzi.
BMW F31 318d 143pk aut.