Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Czy ktoś z Was miał przypadek, że skrzynia nie wrzuca 7 biegu.

Dochodzi do 210 km/h i nie chce dalej włożyć biegu.

W trybie manualnym można włożyć 7 i kolejny bieg.

Jakieś pomysły?

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano
Cześć,

Czy ktoś z Was miał przypadek, że skrzynia nie wrzuca 7 biegu.

Dochodzi do 210 km/h i nie chce dalej włożyć biegu.

W trybie manualnym można włożyć 7 i kolejny bieg.

Jakieś pomysły?

Tak sie zastawiam - czy to skrzynia jest winna.

Jesli auto jest z US, to ma ogranicznik predkosci na 210 km/h (130mph).

Opublikowano
Może masz włączony lub na stale zakodowany tryb sportowy? U mnie w trybie sportowym też nie wrzuca górnych biegów (nie wiem czy 7, ale 8-emki z pewnością nie wrzuca). W trybie komfortowym wszystkie biegi są używane przez komputer.
BMW F31 318d 143pk aut.
Opublikowano
Może masz włączony lub na stale zakodowany tryb sportowy? U mnie w trybie sportowym też nie wrzuca górnych biegów (nie wiem czy 7, ale 8-emki z pewnością nie wrzuca). W trybie komfortowym wszystkie biegi są używane przez komputer.

To jest myśl bo był w trybie sport + i skrzynia w lewo.

Poszukam w instrukcji.

Manualnie wrzuca.

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano

To jest myśl bo był w trybie sport + i skrzynia w lewo.

Poszukam w instrukcji.

Manualnie wrzuca.

W trybie sport i skrzynia w lewo wrzuca 7. W sport bez skrzyni w lewo też 7. W comforcie wbija 8.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano
No to [BAD] szukam dalej.

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano
No to [bAD] szukam dalej.

Przed szukaniem spróbuj wbić zwykły drive i sprawdź czy wchodzą 7 i 8. Nie nabijam się z Ciebie, ale czy dobrze policzyłeś te biegi? Może nie zauważyłeś kiedy wrzuciło Ci tą 7-emkę. Jeśli nie to może tryb sport+ nie wrzuca wyżej niż 6. Na zwykłym sporcie wrzuca max 7, a na drive dopiero 8.

BMW F31 318d 143pk aut.
Opublikowano
No to [bAD] szukam dalej.

Przed szukaniem spróbuj wbić zwykły drive i sprawdź czy wchodzą 7 i 8. Nie nabijam się z Ciebie, ale czy dobrze policzyłeś te biegi? Może nie zauważyłeś kiedy wrzuciło Ci tą 7-emkę. Jeśli nie to może tryb sport+ nie wrzuca wyżej niż 6. Na zwykłym sporcie wrzuca max 7, a na drive dopiero 8.

Tak jak napisałem w pierwszym poscie. Na trybie manualnym wchodzi 7 i 8.

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano
Według mnie problem leży gdzieś po stronie sterownika (elektroniki). Najlepiej podpiąć pod kompa i zobaczyć. Ewentualnie adaptacja skrzyni
Opublikowano
Według mnie problem leży gdzieś po stronie sterownika (elektroniki). Najlepiej podpiąć pod kompa i zobaczyć. Ewentualnie adaptacja skrzyni

Dzięki.

Pozdrawiam

Maciek