Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

wymienialem sprzeglo w e36, zdjalem stare sachsa,

zalozylem nowe (4maxa) z intercars, czesci wygladaly inaczej ale rozmiarem i mocowaniami byly takie same, tak wiec zalozylem skracilem wszystko, odpowietrzylem sprzeglo i..... [BAD]. po prostu nie wysprzegla

chodzi wszystko cicho jak pracuje silnik ale pedal prawie nie ma oporu, dopiero gdzies od polowy zaczyna byc opor.

Zastanawiam sie gdzie jest przyczyna, wczesniej dzialo sie cos takiego ze po przejechaniu jakiegos odcinka z duza predkoscia sprzeglo jakby zapowietrzalo sie. trzeba bylo podpompowac 2 razy i wysprzeglalo. teraz przy odpowietrzaniu wysprzeglika plyn wpadajacy do butelki wyglada jakby sie pienil. czy to moze byc pompa sprzegla ?? nie mam pojecia prosze o pomoc

pozdrawiam

Opublikowano
Wlasnie dzwonilem do kolegi co robi beemki i powiedzial ze ten wysprzeglik sie strasnzie trudno odpowietrza bo czasem sie robi tak ze plyn nie wpada do tloka tylko wylatuje odpowietrznkiem zaraz za przewodem, powiedzial ze trzeba zalac tlok plynem recznie - przez przewod i poruszac recznie tlokiem dopiero pozniej zakrecic i odpowietrzac. moze tak byc ?? bede probowal to zrobic
Opublikowano

miałem podobny proble ze dwa michy temu. po wymianie sprżęgła było tak jak u ciebie. próbowałem ze sto razy odpowietrzać i nic. musiałem zaprowadzić do mechanika. on stwierdził że było zapowietrzone i musiał wyciągać wysprżęglik. po co nie wiem . zamontował odpowietrzył i teraz dział idealnie.

pozdr

Ten, kto sie pyta jest głupcem przez pięć minut,

ten kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano

nie ma sprawy.

powodzenia

Ten, kto sie pyta jest głupcem przez pięć minut,

ten kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano

W E30 układ sterowania sprzęgła odpowietrza się odwrotnie. :shock: Zamiast wlewać świeży płyn do zbiorniczka i czekać aż bąbelki wypłyną z odpowietrznika, należy wtłaczać go za pośrednictwem... zacisku lewego przedniego hamulca. :shock: :shock:

Podobnie może być w E36, ale ręki sobie nie dam obciąć. Najlepiej niech potwierdzi ktoś z posiadaczy książki "Sam naprawiam BMW serii 3 E36".

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).