Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszytkich , mam male pytanko do posiadaczy BMW 528 e39 jakie sa osiagi tego samochodu ??? Czytalem ze od 0 - 100 w 7,9 sekundy a predkosc max to jakies 240 km/h czy to wszystko prawda ???? Czy te 193 KM daja takie osiagi ????? Zastanawiam sie nad kupnem takiego samochodu lub motoru 3.0 Z gory dziekuje za odpowiedzi .
Opublikowano
ponizej 8 sek do 100km/h seyjnie nie ma a v max to około 230km.Posiadam takie autko spalanie to 12,7-12,9 w mieście okolo 10-11 w trasie -jak na 6 cyl i nie mala poj to OK. A jak chcesz poszaleć to tylko 540 v8 ;) pozdrawiam!
Opublikowano
wszystko to zalezy od umiejetnosci kierowcy. te osiagi bedziesz wykozystywal raz na jakis czas(pryzpiseszenie) bo V max to nie wiem gdzie tak polecisz. A +/- 1 sek to i tak nie zauwazysz.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano

No całkiem nieźle sobie radzi.

Byłem ostatnio na zlocie Calibry. 528 jest tyci szybsze od Calibry 2.5 V6. Calibry były pod wrażeniem....... :jawdrop: :wink:

Opublikowano

jechalem z kumplem i na takiej sredniej gorce zamknelismy licznik

:twisted:

Opublikowano
No całkiem nieźle sobie radzi.

Byłem ostatnio na zlocie Calibry. 528 jest tyci szybsze od Calibry 2.5 V6. Calibry były pod wrażeniem....... :jawdrop: :wink:

w sumie jest to mozliwe, bo wedlug danych danych technicznych z gratki Calibra przyspiesza w 7.8s do 100km/h...hmmm, nie sadzilem ze tak ladnie idzie :shock: . 528 wedlug katalogu przyspiesza w 7,5s. a wedlug testu w 7,7 jezeli sie nie myle :). ale cali jest lzejsza o ok. 160 kg, to dlatego :)

Opublikowano
he dzieki chlopaki za odpowiec , teraz moge smialo powiedziec ze jak dla mnie to w zupelnosci wystarczy , czasem lubie se wcisnac gaz jak kazdy i poczuc jak wciska w siedzenie , ale jak bede mial okazje to kupie 530i bo pewnie ona troszke lepiej ciagnie .
Opublikowano
he dzieki chlopaki za odpowiec , teraz moge smialo powiedziec ze jak dla mnie to w zupelnosci wystarczy , czasem lubie se wcisnac gaz jak kazdy i poczuc jak wciska w siedzenie , ale jak bede mial okazje to kupie 530i bo pewnie ona troszke lepiej ciagnie .

530 niewiele lepiej ciagnie niz 528. Roznica jest jeszcze mniej odczuwalna niz pomiedzy lzejszymi 328 i 330.

Opublikowano
ee, chyba różnica miedzy 328 a 330 jest wieksza - patrz ilosc kucy pod maską (193 w 328 i 240 w 330) ?

nie 240 tylko 231KM mam na mysli e46 330i a wazniejszy jest moment w przyspieszaniu i jego charakterystyka niz moc

Opublikowano
ee, chyba różnica miedzy 328 a 330 jest wieksza - patrz ilosc kucy pod maską (193 w 328 i 240 w 330) ?

nie 240 tylko 231KM mam na mysli e46 330i a wazniejszy jest moment w przyspieszaniu i jego charakterystyka niz moc

....a moment obrotowy w 330 jest tylko troszeczke wiekszy niz ten w 328.

Na dodatek 330 jest ciezsza od 328 co rowniez wplywa na osiagi.

Do tej pory mialem kilka potyczek drogowych (czyt. wyscigow) z 330 i jak do tej pory jeszcze zadna mi nie odjechala tak samo jak ja nie moglem odjechac zadnej z nich. :)

Piszac o mniejszej roznicy w osiagach miedzy 528i i 530i mialem na mysli to ze obydwie jezdza mniej wiecej tak samo i drastycznej roznicy w osiagach nie ma.

Opublikowano

Do tej pory mialem kilka potyczek drogowych (czyt. wyscigow) z 330 i jak do tej pory jeszcze zadna mi nie odjechala tak samo jak ja nie moglem odjechac zadnej z nich. :)

pewnie powyzej 180km/h juz by 330i odjechalo