Skocz do zawartości

E46 coupe -Cieknie przy oknie po myciu na myjni bezdotykowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem coupe i po zakupie postanowiłem wymyć auto. Okazało się, że podczas mycia na myjni bezdotykowej naleciało trochę wody do środka od strony pasażera. Mogłem trzymać bardzo blisko końcówkę ale chyba i tak przeciekanie nie powinno mieć miejsca.

Czy można takie uszczelki jakoś samemu zregenerować lub zrobić to w warsztacie? Czytałem, że podobno nowa uszczelka na jedne drzwi to aż 1400 zł...

Problemem są chyba jeszcze dodatkowo uszczelki w beżowym kolorze - trudniej dostępne niż normalne.

Opublikowano
No rzeczywiscie, cos zle przecztalem. Gdzie dokladnie przy oknie? U gory? Moze drzwi za slabo dociskają?
Opublikowano
a więc dokładnie to nie jestem pewny bo byłem na zewnątrz ale po szybie było widać, że woda dostała się raczej gdzieś centralnie na środku na górze na styku szyby z uszczelką.
Opublikowano
Takie głupie pytanie, ale jesteś pewien że szyba była dosunięta? W drzwiach bez ramek po pociągnięciu klamki szyba minimalnie opada, by wysunąć się spod uszczelki, po zamknięciu drzwi powinna się dosunąć do góry. Czasami może to nie zadziałać, a wtedy jest możliwość że będzie ciekło, tym bardziej pod ciśnieniem.
Opublikowano
:) tak - przed wyjściem z auta dokładnie domknąłem wszystkie szyby, no chyba że mam awarię domykania i o tym nie wiem.
Opublikowano

czyli jak mniemam- cieknie od góry spod uszczelki, a nie od boku. Jest parę rzeczy do sprawdzenia:

-domykanie szyby, czy dochodzi do uszczelki lub czy czasami nie zapiera się górą o uszczelkę przy domykaniu

-wyregulowanie szyby, gdzieś w drzwiach jest regulacja i można szybę "położyć" na uszczelkę. Mi szyba bokiem podciekała i po regulacji problem ustał. Z drugiej strony też podcieka bokiem i tu nie pomogło. Oczywiście mówię o myjce ciśnieniowej , a nie deszczu czy nawet ulewie- tu nie cieknie.

-uszczelka do wymiany, nowa to ok.1400-1700. Ludzie kombinują jeszcze z nacieraniem olejem albo jakimś sztyftem, żeby uszczelka lekko spuchła, ale nie sprawdzałem tego patentu