Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie wszyscy.

Dokupilem ostatnio hak nowy do F 30 i mam problem z jednym tematem.

W moim aucie posiadam czujniki tak z przodu jak i z tylu.

Problem sie pojawia kiedy chce cos ciagnac.

Modul haka ktory dostalem wraz z hakiem posiada dodatkowy przywod ktory powinno sie podlaczyc do przewodu masowego modulu PDC po jego odpieciu od masy.

Jasniej wyglada to tak;

Musze zlokalizowac modul PDC w moim aucie(nie wiem gdzie sie on znajduje),

Nastepnie musze zlokalizowac wiazke odpowiedzialna za tylny sektor czujnikow,

Nastepnie musze zlokalizowac przewod masowy odpowiedzialny za zasi tylnych czujnikow i go przeciac.

Po przecieciu przewod masowy biegnacy od budy do przeciecia odlaczamy a do pozostalej czesci przewodu podlaczamy nowy z modulu haka.

Po skonczonej robocie ma to dzialac tak ze jesli podlaczamy wtyke od przyczepy do gniazda haka dezaktywuje to nam tylne czujniki PDC a jesli odepniemy przyczepe sprawa wraca do normalnosci czyli tylne czujniki PDC dzialaja normalnie.

Prosze was tylko o pomoc w zlokalizowaniu modulu PDC oraz wiazki a w zasadzie przewodu masowego odpowiadajacego za tylne czujniki PDC.

Opublikowano

Bardzo Ci dziekuje kolego,jestem niezmiernie wdzieczny.

Jesli moge miec jeszcze jedna prosbe; Czy moglbym prosic o namiary,jakas fotke gdzie ten modul jest zlokalizowany,jak on wyglada?

Dziekuje bardzo.

• 5 lat później...
Opublikowano

Witam, mam ten sam problem klikam link strona nie działa, czy ktoś z szanownego grona powie który to jest przewod masowy ? Chce równieżtak samo  podłączyć moduł haka pod PDC BMW F25