Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Musze wymienić gumę przegubu zewnętrznego. Pytanie czy z podstawowymi narzędziami da rade zrobic czy potrzebne jakieś specjalne klucze?

Robił ktoś i podzieli się info?

Z góry dziekuje i pozdrawiam

Opublikowano
Jeśli masz imbus do odkrecena śruby polosi nie pamiętam czy to 18 lub 20 to dasz radzę trzeba tylko odłączyć dodatkowo górny wachacz bo jest problem z wyjeciem.Aby przegub ładnie zszedł z półosi wkrecaj ww srube imbus w przegub do konca ladnie go spycha z polosi a i porzadne szczypce do zacisniecia opaski i zamrazacz w spreju pomoże Ci wbić przegob na polos
Opublikowano

Jestem właśnie po wymianie osłony przegubu i mogę stwierdzić że można bez konieczności wizyty u mechanika samemu to zrobić. Tutaj chciałbym podziękować użytkownikowi GREGOR500 za przydatne informacje. Gdyby ktoś był zainteresowany jak to wykonać to proszę pytać, chętnie przyblize.

Pozdrawiam

• 1 rok później...
Opublikowano
Muszę wymienić osłonę przegubu zewnetrznego przedniego więc proszę o wskazówki jak to zrobić. Z góry dzięki za pomoc
  • 4 lata później...
Opublikowano

Witam wszystkich jestem przed wymianą amortyzatorów z przodu xdrive 😞,chciałem zapytać jakim kluczem odkręcę śrubę półosi (imbus)oraz  jaki moment dokrecenia,czy 200Nm będzie ok?Zastanawiam się,czy niezaszkodzi wymienić te śruby pół osi na nowe.Z góry dziękuję za wszystkie sugestie 

20230617_085748.jpg