Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem f10 z Kanady która nie posiada światła przeciwmgielnego tylnego oraz kierunkunki świecą na czerwono. Jeżeli chodzi o kierunkowskazy to jest dużo ofert przeróbek ledów na żółte lecz co do przeciwmgielnego ofert brak. Kupiłem i teraz czekam na przełącznik świateł wyposażony w przycisk tylnych świateł przeciwmgielnych wiec w międzyczasie rozebrałem tapicerkę klapy i ukazał mi się taki widok dwóch żarówek w lewej lampie

a8a7e7bf260d7000med.jpg

oraz zaślepionego jednego pola. Czy trzeba dolutować koszyk na żarówkę czy po dołożeniu włącznika wszystko zacznie samo działać?

Opublikowano
Jak założysz włącznik będzie działało, mam F10 z usa i wystarczy włącznik świateł zmienić
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Miałem f10 ze stanów i kupiłem europejskie lampy i wyłącznik.

Nie zadziałało i dopiero w warsztacie dołożyli podobno jakiś kabelek i zakodowali.

Zapłaciłem 200 zł za usługę.

Opublikowano
Ja zamówiłem włącznik świateł i tylnych świateł nie kodowałem. Przód kupiłem goły klosz i przełożyłem wszystkie sterowniki z orginalnej lampy bo były dobre. W tylnych trzeba tylko kolor kierunków zmienić.
Opublikowano

W F10 na pewno nie trzeba nic dokladac, zadnych kabelkow. Wystarczy sam wlacznik europejski, to tzw. robota plug&play. Lampy tylne zewnętrzne oczywiscie kierunki diodowe do przerobki na pomarańczowe.

PS nawet w F30 nie trzeba żadnych kabelkow, jednak potrzeba zakodowac Esys by dzialaly tylne pmgielne po zalozeniu oczywiscie europejskiego wlacznika (moze byc chocby z F20).

Autem gdzie oprocz wlacznika trzeba bylo dodac kabel i bez kodowania o ile pamietam to E60. Z innymi nie mialem przyjemnosci dzialac.

Opublikowano
Dzieki panowie za pomoc. Wczoraj doatarl przelacznik, dzisiaj wymienilem i przeciwmgielne swieca w lewej lampie klapy w prawej czesci
  • 1 rok później...
Opublikowano

Hej,

Odświeżę temat.

Mam u mnie włącznik bez regulacji wysokość lam. Musze go zamienić na włącznik, które też jest pozbawiony tej gałki?

Generalnie ten z dwiema gałkami (podświetlenie i pozycjonowanie) jest 150zł tańszy.