Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

prawdopodobnie znów padła mi odma (mam nadzieje) bo puszcza chmurę (nie wymienialem na nową tylko wyczyscilem)

muszę zajrzeć do kolektora i oby tam było błoto jak ostatnio (a nie pekniety pierscień :mad2: )

No i patrząc na schematy

124787.png

28622.png

54683.png

42873.png

Doszedłem do wniosku że w sumie ta odma to jest do niczego nie potrzebna :mrgreen:

Zamiast odmy dałbym z tyłu wypaloną na laserze pokrywę aluminiową i do niej tylko wyjścia na podciśnienia i tyle

wąż z głowicy prosto do separatora, albo by sie wyczarowało separator jak w starych dobrych czasach albo w gaźnikowcach

Co prawda ekologia -10 ale jeżdżąc na LPG i tak jest sie mega ekologicznym :mrgreen:

Co myślicie

Przy okazji, czy padnięta odma możę miećwpływ na wskazania lambd?

Opublikowano

padnięta odma to często nierówna praca, bujanie obrotów, błąd składu mieszanki - więc może mieć wpływ na pracę sond...

tu nie ma co kombinować tylko trza nową odmę kupić - pod warunkiem że jest uszkodzona.

Opublikowano

Wymirnilem dzis odme na nowa i pare nowych wezy

Uklad dolotowy caly rozebrany zlozpny na 100% szczelny

Sondy nadal nie dzialaja

Tzn dzialaja ale nie tak jak powinny, na luzie jedna na 0.4v druga na 0

Podczas jazdy obie na 0.4, jak odpuszcxe gaz albo dodam to wskakuja na chwile na 0.8 i potem znow stoja na 0.4

Nie wiem

Sondy oczywiscie nowe bosch dedykowane