Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiatam. Zauwazylem ostatnio, ze tylne kola (standard 185/65/15) troche zbiegaja sie gora ku srodkowi samochodu, mysle, ze to jest od ciezaru bo jak zapakowalem samochod to jeszcze bardziej sie ugiely do wewnatrz i to rozumiem. Moje pytanie- czemu sa ugiete jak samochod jest bez obciazenia? Czy to tez zalezy od szerokosci opon? Czy cos jest nie tak? Jak u was jest?
BrillaNtrot- MałY DiabeŁ ::--::
Opublikowano
To się nazywa zbieżność kół tylnych. To jest pewien kompromis, podobnie jak z przodu, między prowadzeniem auta a zużyciem opon. Gdy już zaczniesz jechać, to koła pod wpływem oporów toczenia ustawiają sie już bardziej na prosto. Powodem jest odkształcanie się elementów gumowych zawieszenia, kasowanie luzów na łożyskach i tp.
Opublikowano
U mnie w E-39 jest podobnie - niedawno byłem na zbieżności na Hunterze i jest wszystko ok - tak ma być
BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)
Opublikowano
Jeszcze o jedna rzecz chaialem sie zapytac, jak patrze na tyl to wydaje mi sie jakby delikatnie na prawo jest przechylona, nie duzo moze z 1cm. Wyglada na to jakby na amorze obsiadla z deka:) czy to nic powaznego?
Opublikowano
Daj spokój stary,nie bierz do głowy takich rzeczy - jeżeli jeździ prosto,nie sciąga,nie wali itp to śmigaj i nie oglądaj za dużo :twisted2:
BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)
Opublikowano
He he jakbym slyszal mojego brciaka i starszego:) coz taka moja wada mala przejmuje sie wszystkim(ta moja dokladnosc:) Dziex za odpowiedzi POZDRO ps. masz racje:p
Opublikowano
He he jakbym slyszal mojego brciaka i starszego:) coz taka moja wada mala przejmuje sie wszystkim(ta moja dokladnosc:) Dziex za odpowiedzi POZDRO ps. masz racje:p

Hehe tez tak mam z tym przejmowaniem sie wszytkim :)

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
:) moja też na prawą stronę jakby deczko się pochylała - ale w Omedze też tak miałem, więc się już tym nie przejmuję....i nie jest to napewno wynikiem tego, że wożę ciężkich pasażerów ;)
http://www.skredyt.pl/projekty/bmw.jpg
Opublikowano
Miałem tak kiedyś w e39 pojechałem na warsztat wymieniłem tuleje pływające i koła stały prosto :roll:

HALOOOO - czy ktoś mi może wytłumaczyć gdzie są te tuleje pływające - chcę to wymienić bo podobnoe skrzypienie jakie w zawieszeniu jest wynikiem tych tulei - ale gdzie one są ?? w wahaczach??? - czy wymienia się cale wachacze czy tylko tyleje - prosze o info - ile to kosztuje??

http://www.skredyt.pl/projekty/bmw.jpg