Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W trakcie wymiany prawego reflektora zauwazyłem uszkodzony czujnik od klimatyzacji (pękła część plasikowa do której mocowana jest wtyczka).

Co to za czujnik od cisnienia czy temperatury. Znajduje się on w układzie klimatyzacji po prawej stronie tuż przy króćcu do napełniania lub oprózniania freonu. Mam problemy z lokalizacją w ETK znalazłem tam tylko sensor pressure (czyli czujnik ciśnieniowy). Czy ktoś miał podobny problem i może podać przeznaczenie tego czujnika oraz jego numer katalogowy.

Pozdrawiam Igor

Opublikowano
Witam jeśli chodzi tobie oten czujnik na osuszaczu to jest czujnik ciśnienia ten co znalazłeś w etk.Pozdrawiam
Opublikowano

Witam,

dzięki za szybką odpowiedź. W ETK pod pozycją 10 są podane dwa numery katalogowe , który jest włąściwy dla rocznika 1998,

64538370623 czy 6453909257.

Pozdrawiam Igor

Opublikowano

Witam,

Wszystko jest w porządku. Ze starego czujnika udało się odczytać numer katalogowy. Jeszcze jedno pytanie, czy można go wymienić bez ewakuacji freonu. Z moich informacji wynika, że tak. Pod warunkiem, że jest szczelny zawór zwrotny. Czy ktoś to może zweryfikować.

Pozdrawiam Igor

Opublikowano
tego nie wiem, ale jedz do serwisu. poniewaz juz sama proba odkrecenia go moze sie skonczyc uszkodzeniem gwintu lub zerwaniem koncowki z nakretka (jesli sa na wezach aluminiowych). w zakladzie robiacym klime wezma jakies grosze za taka usluge i dobija przy okazji czynnik wraz z olejem.
DIESEL POWER