Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie mam mały problem a mianowicie autko stało na dworze w deszczowy dzień i pod wieczór postanowiłem wjechać do garażu i otwierając prawa zaslepke w bagazniku e60 sedan zauważyłem że na dole gdzie jest akumulator stoi trochę wody i pod bezpiecznikami tez delikatnie było mokro dodam tylko że nie posiadam szyberdachu oraz panaromicznego dachu i moje pytanie brzmi jak sie dostać do odwodnienia od wlewu paliwa bo nigdzie nie mogę znaleźć info
Opublikowano
Masz gaz ? U mnie się lało bo korek wlewu mam tam schowany. Jeśli nie masz razu to zamknij się w bagażniku i niech ktoś kercherem myje auto będziesz widzieć gdzie leci woda ja obstawiam że po tej gumie z klapką co jest nad akumulatorem. Daj znać co było :cool2: a i to odwodnienie od wlewu to tylko dziura i leci po nadkolu
Opublikowano
Problem załatwiony lało sie po drugim poszyciu błotnika do bagażnika bo wlew gazu jest ale rozebralem i uszczelnilem klejem do wklejenia szyb samochodowych wiec jest teraz git
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie, możecie mi coś poradzić w E60 (sedan) bo u mnie woda delikatnie zbiera się pod butlą z gazem (w kieszeniach z prawej - aku i lewej jest sucho).

Odpływy szyberdachu zostały udrożnione, podsufitka jest już po deszczach sucha, wilgoć zostaje jedynie w dole bagażnika więc odpływy wykluczam.

Może lać się po wlewie baku (tam jest też wlew gazu) czy może gdzieś po tylnych lampach czy dolnej uszczelce tylnej szyby?

Wszelkie sugestie mile widziane.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Odnowie temat bo mam identyczny problem. Mam wode pod akumulatorem tyle ze jeden z korkow jest rozwalony tych gumowych na dnie. Wiecie czy to moze sie tamtedy dostawac? Jak znalesc takie korki bo nawet nie wiem jak ich szukac.
Opublikowano

Masz może szyberdach? Od spodu raczej woda się nie dostaje, korek na spodzie jest po to aby zalegającą wodę spuścić więc jego montaż może nic nie dać.

Woda pod aku może się dostawać albo przez odprowadzenie z szyberdachu (trzeba udrożnić odpływy z góry i z dołu) lub przez korek wlewu paliwa/ gazu. Może być też tak, że nie masz tej czarnej zaślepki (żaluzji) która powinna być po obu stronach w bagażniku (sedan).

Opublikowano
Szyberdachu nie mam. Woda gdzies dostaje sie od gory. Gdzies kolo tej spreżyny od klapy. Wymieniali mi szybe i nie dali uszczelki od dołu szyby tylko widac normalnie klej... nie wiem czy to od tego moze byc