Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Mamy problem z e61 520d z 2008 roku mojej siostry. Zaczęło się tydzień temu gdy podczas jazdy w trasie wyskoczył błąd DPF-u. Auto ma pełną moc, nic nie wskazywało na to że DPF jest zapchany. Po podłączeniu kompa i wymuszeniu procedury wypalania wyskakuje błąd i nie da się jej rozpocząć. W podglądzie parametrów temperatura cieczy, wydechu jest ok natomiast problem jest z czujnikiem ciśnienia który wskazuje -99.9mbar czyli brak odczytu. Zamówiliśmy nowy czujnik (ten mniejszy), po podłączeniu odczyty te same -99.9mbar. Wykręciliśmy obydwa czujniki ciśnienia i podłączyliśmy je w mojej e61 520d z tym samym silnikiem. Czujniki funkcjonują prawidłowo. W kostce instalacji dochodzącej do czujników jest napięcie. Skończyły nam się pomysły gdzie szukać usterki. Może ma ktoś jakiś pomysł?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napięcie może dochodzi, ale konektory dobrze trzymają? Warto je dogiąć i prysnąć kontaktem w sprayu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.