Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
panowie mam problem z moja x3 jak w temacie faluja obroty na nie do konca dogrzanym silniku gdy wskazowka na ok 50st. C. gdy auto zlapie 90st jest spokoj tak samo po odpaleniu tez rowno chodzi. wymienione zostały 2 termostaty, swiece , sterownik swiec, wtryski rownież ok...robiony byl tes przelewowy... falowanie ustaje rowniez gdy wylacze klimatronik...
Tomek
Opublikowano

Mam to samo i wystarczy, że wyłączę sprężarkę klimatyzacji i falowanie ustaje.

U mnie nie ma różnicy czy zimny czy nagrzany.

Więc nie ma się co chyba stresować, padnie całkiem to się wymieni sprężarkę i tyle.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie. Uszkodzony elektryczny podgrzewacz płynu. Na bank macie błąd w Inpa. Przy zmniejszeniu temperatury na 16 stopni ustaje falowanie, bo podgrzewacz się nie włącza. Ma on pomagać w szybszym dmuchaniu ciepłego powietrza do kabiny. Często wystarczy go wyjąć i poprawić zimne luty, ale bywa też, że płytka z elektroniką jest spalona. Jak ktoś chce wstawić używkę to od razu polecam rozkręcić i poprawić luty, bo większość jst też nie sprawna.
Opublikowano
rozumiem że kiedy zrobi się cieplej powyżej +3C problem ustanie ? U mnie też czasem pojawia się falowanie, myślałem że to kwestia pojawiającego się co jakiś czas błędu przepływomierza.
x3334a545255abac1e52.jpg
Opublikowano

Czy możecie podpowiedzieć gdzie szukać tego podgrzewacza?

U mnie też czasami występuje falowanie obrotów i lekkie poszarpywanie przy ruszaniu (układ napędowy wykluczony), zwłaszcza właśnie na włączonej klimatyzacji :D