Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, przeglądając forum, nie mogłem znaleźć satysfakcjonujacej odpowiedzi, więc przejdźmy do rzeczy. Wsiadam do auta, wyjeżdżam z podjazdu i natrafiam na dziurę, słychać "walniecie" które jest słyszalne na każdej dziurze z przodu w prawym kole, oględziny wstępne pokazują że prawy przód siedzi niżej, wygląda to na peknieta sprężynę ( -13 na dworze robi swoje) i teraz następuje pytanie, jakie sprężyny dac na przód do zawieszenia M-Technik, tak żeby auto nie zniszczyło domowego budżetu, czy standardy z e39 pasują? Jeśli nie to jakich zamienników szukać?
Opublikowano

Model ?

Znalazłem sprężyny marki Lesjofors, 200 zł sztuka, w sklepie z częściami do BMW, sprzedawca proponował mi też jakieś za 190 zł sztuka tylko nie podał nazwy, w moim mieście jeden że sklepow znalazł mi 145 zł za sztukę, tylko niestety nie pamiętam nazwy, zdaje się że coś na "L"

Co sądzicie o tych cenach ? W sensie czy jakościowo dają radę?

Opublikowano
Jeżeli domowy budżet jest mocno okrojony to zakładaj seryjne sprężyny,podejdą bez problemu i są tanie jak "barszcz" a dostępność ogromna
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • Moderatorzy
Opublikowano

2cm dłuższe od standardu.

Tu masz komplet na 4 koła powiedzmy odpowiednika m-pakietu od eibacha:

https://www.aso-bmw.pl/category/view/pojazd_id/213/kategoria_id/96

Po 173 za sztukę wychodzi więc dramatu nie ma.

A tu masz jakieś do standardowego zawiasu:

https://www.aso-bmw.pl/category/view/pojazd_id/213/kategoria_id/28

Jakbyś chciał kupić nową m-paka to około 500pln w ASO za sztukę.

I licz się z tym, że jak jedną wymienisz to będziesz miał znowu kozę, ale na nowej sprężynie, więc wymieniaj parami, a najlepiej 4 sztuki i spokój.

Jak napewno chcesz tylko przód - https://www.aso-bmw.pl/product/view/id/101220/ 2 sprężyny z turasa, ale pamiętaj, że jak będziesz chciał sam tył dokupić później to już drożej wyjdzie.

Opublikowano
Sprężyny całe, amorki sprawne bo sprawdzane 2 tyg. Temu a stuka na dziurach strasznie ... dźwięk wydobywa się właśnie z górnej części amorka, nie mam pojęcia co to może być, chociaż dobrze że nie muszę jeszcze walczyć z problemem sprężyn :D zawsze są jakieś plusy
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Poduszka - górne mocowanie amortyzatora.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.