Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie czy wie ktoś czy koła do 5er i 6er sa wspołzamienne? Mam na myśli czy moge 19' z F13 wrzucić do F10 a 18' z F10 zastosować do zimówek w F13?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To dobrze bo kupiłbym teraz 20' do mojej 6, obecne 19 z 6 wrzucił do 5 a znowu 18 z 5 wziął do 6 na zime. Takie weekendowe kombinowanie mnie opanowało:) Dzieki za pomoc. Myśle jeszcze żeby kupić do tych nowych 20' ( wzor 343) opony troche szersze od oryginalnego rozmiaru tj 265/35 przód a 295/30 tył. Co myślicie o tym zabiegu? Niby mieści sie w 2% tolerancji. Ma to przynieść z jednej strony troche wiekszy profil a z drugiej wieksza szerokość ma dać lepszą trakcje po podniesieniu mocy do 380-400KM i napedzie na tył.

Jak oceniacie moje pomysły?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Okazało sie ze wzor 343 to najczesciej felgi o szerokisci 9,5 z przodu i 10,5 z tyłu a to podobno za duzo do F13 nie M6. Szukam wiec tego wzoru zdaje sie od M5 ktora ma o cal mniejsza szerokosc felgi i rowniez odsadzenie zgodne ze specyfikacja 6er. Zastanawiam sie taraz czy jak włoze na te weższe felgi opony 265/35 na przód i 295/30 na tył to sie zmieszcza czy bedą obcierać?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Znalazłem felgi z m pakietu 20' ale nie mozna tam zamontowac szerszych opon niz 275mm na tył ze wzgledu na szerokosc felgi 9 cali. Teraz chciałbym zspytac was o doswiadczenia z jazdy na felgach 20' z oponami 245/35 przod i 275/30 tył. Jak komfort? Jak z uszkodzeniami felg? Da sie na tym jezdzic w Polsce?