Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktoś Was wie od czego mozna zamontować termostat w n62 dla zmniejszenia temp pracy (podobnie jak w m62 z 4.0d)?

Opublikowano
Po co skoro w N62 nie ma problemu ze ślizgami rozrządu itd?

Ślizgi rozrządu to jeden z wielu problemów w m62 spowodowanych głownie dużą temp. W n62 reszta pozostaje i lepiej o to zadbać...

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety Panie Krzysztofie, nie robilem. Musze pomyslec nad zamowieniem tego termostatu.
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam, czy ktoś zamontował customowy termostat do n62? Ja mam założony na 95 stopni zamiast 105 i pojawił mi sie z tego powodu check engine - sprawdzone w INPA. Czy jest jakas opcja aby to przekodowac - domyslna temperature bo nie bede co chwila podpinal kompa aby check engine kasować?
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Udało Ci się coś z tym checkiem zrobić?

Zamontowałem taki termostat, puki co jest błąd „open circuit” bo wtyczki nie mogę podłączyć - termostat robi zwarcie. Błędu nie wywala na zegarach ale...

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Aaa, szkoda zachodu. Błędy nie powodują ani zaświecania kontrolki check engine ani trybu awaryjnego. Widać je tylko po podłączeniu kompa i zdiagnozowaniu.
Opublikowano
Sprawdź sobie jaką masz temperaturę w teście zegarów. Z reguły jak grzałka pada to nie zbija temperatury przy goleniu i cały czas trzyma 105-110 stopni. Krótko mówiąc rzeźnia.