Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Za kilka dni jadę obejrzeć używane BMW 650i xDrive.

Chciałbym was prosić o radę, ponieważ na pewno macie sporą wiedzę w tym temacie - na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie takiego samochodu, aby później nie okazało się,

że jest zespawany z dwóch lub silnik nie był do wymiany po 10 tys. kilometrów?

Dodam, że oferta tego samochodu pochodzi od autoryzowanego dealer'a BMW - i tutaj pojawia się moje drugie pytanie, mianowicie:

Jeżeli oferta jest od autoryzowanego dealer'a BMW, czy powinienem samochód przed kupnem sprawdzić jeszcze w innym ASO?

Słyszałem już różne historie z używanymi pojazdami z salonu BMW, stąd wolę mięć pewność, że ktoś nie chce sprzedać mi zalanego samochodu pod szyldem BMW..

Dzięki i Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

największym felerem tego auta to silnik, lubi brać olej, co wg niektórych aso jest w normie. Pojeździj trochę i zobacz czy nie kopci na niebiesko :) ja właśnie się z tym męczę. A cała reszta to jak w każdym bmw:

czy skrzynia nie szarpie,

czy przegłuby nie strzelają,

sprawdź lampy (ledowe są ciut drogie),

Maty grzejne foteli czy grzeją całe (wymiana razem z poszyciem czyli kilka tysięcy)

Jeżeli lusterka są samościemniające sprawdź czy działają (czujnik masz w lusterku)

ogólnie powłączaj wszystko co tylko jest w samochodzie i zobacz czy działa, każda duperela w tym aucie potrafi troszkę kosztować.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...