Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poradzcie co robić- przebieg 460k i wszystko świetnie- poza tym,że,przy rozruchu puszcza białą chmure- szybko mija -ok 5 sek ale mnie wk....Dochodze do wniosku,że turbina(spocony olejem wlot do intercoolera)

Turbina fabryczna, bez żadnych kombinacji. Ale co teraz- używka, czy regeneracja (rocznie ok 50k km). Byłbym wdzięczny za rady

Opublikowano
Poradzcie co robić- przebieg 460k i wszystko świetnie- poza tym,że,przy rozruchu puszcza białą chmure- szybko mija -ok 5 sek ale mnie wk....Dochodze do wniosku,że turbina(spocony olejem wlot do intercoolera)

Turbina fabryczna, bez żadnych kombinacji. Ale co teraz- używka, czy regeneracja (rocznie ok 50k km). Byłbym wdzięczny za rady

Kolego to może być turbo ale bardziej prawdopodobne, że ten olej masz w dolocie do intercoolera z powodu odmy, odłącz odmę od dolotu aby zobaczyć różnicę. A ten dymek to pewnie tak jak chłopcy piszą,z powodu sterownika świec lub samych świec. Miałem podobny problem, wymiana sterownika go wyeliminowała całkowicie - dym pochodził z niespalanego paliwa przy rozruchu.