Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie, jako że dobijam do 80.000 to powoli zbliża się wymiana rozrządu i mam trzy pytania - myśle, że dla potomnych temat mega ważny:

1. jakie części należy wymienić, potrzebuję cały opis zestawu

2. czy również wymienia się samą pompę czy jednak sam napęd?

3. ile kosztuje cała impreza poza ASO, i ile w tym jest za samą robociznę.

Dostałem dzisiaj info, że wcale nie trzeba wyciągać silnika.

Opublikowano
Witam Panowie, jako że dobijam do 80.000 to powoli zbliża się wymiana rozrządu i mam trzy pytania - myśle, że dla potomnych temat mega ważny:

W załączonym wątku jest lista części użytych przez ASO wraz z cenami. Wałcz o naprawę w ramach dobrej woli jeżeli samochód serwisowany zgodnie z wymogami w ASO.

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=163&t=334313&start=15

Opublikowano (edytowane)
W swoim wymieniałem komplet łańcuchów rozrząd + napęd pompy oleju (łańcuchy, ślizgi, napinacz i resztę drobnicy) w Adam BMW serwis w Gdańsku za 3500 brutto. Koszt oleju, z filtrem oraz uszczelkę miski oleju po mojej stronie. Wymiana profilaktyczna przy przebiegu 95000. Edytowane przez chomer
Opublikowano

W załączonym wątku jest lista części użytych przez ASO wraz z cenami. Wałcz o naprawę w ramach dobrej woli jeżeli samochód serwisowany zgodnie z wymogami w ASO.

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=163&t=334313&start=15

Nie wyje napęd pompy więc z jakiego powodu goodwill? Z tego co zrozumiałem dark007 chce wymienić profilaktycznie.

Pzdr

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dla potomnych, lekkie luzy miałem na łańcuchu - można sprawdzić otwierając wlew oleju i próbując podnieść łańcuch. Sama wymiana ukazała, iż wewnętrzne plastikowe osłony były w 2 miejscach połamane - na szczęście nic złego się nie stało, ale to pokazuje jakie partactwo i dziadostwo produkowane przez BMW. Jedyna okoliczność łagodząca to to, iż silniki diesla są jeszcze gorsze.
Opublikowano (edytowane)
Jedyna okoliczność łagodząca to to, iż silniki diesla są jeszcze gorsze.

I tu jesteś w błędzie ja robiłem rozrząd przy 180tys i mechanik powiedział ze środkowy łańcuch był lekko naciągnięty ze spokojnie jeszcze z 100 tys było można zrobić także ty w tym czasie będziesz musiał jeszcze dwa razy wymienić łańcuch

Edytowane przez marko1166
Opublikowano

Może bym zrobił 1000 km nie wiecej - poniewaz juz były połamane plastiki a sam łąńcuch by wytrzymał - do 10.000 - natomiast wole wymienić i zapłacic 4k niż czekać i mieć nadzieje ze nic sie nie stanie bo jak strzeli to koszty sa ok 20.000.

Jak kupujesz bmw to liczysz sie z takimi kosztami.

W audi wymiana w V6 rozrządu to wydatek ok 8k