Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A) przetłumacz sobie pisze w ncs po niemiecku lub w skrótach jak w frm

SPORT_ANZEIGE - SPORT DISPLAY

sport wyświetlacz , pokaz itp pewnie dotyczy skrzyni SMG

B) możesz zmienić i zobaczyć czy coś się zmieniło (jeśli brak elemrntóe za to odpowiedzialnych to nic nie da a moze nawet błąd zapisać)

ale zawsze możesz powrócić do serii lub do pliku FSW_PSW jeśli go wcześniej zapisałeś

C) po co zakładać nowy temat jak jest setki o NCS tematów

to że założy ktoś nowy temat to nie zmanaczy ze wszyscy od razu go przeczytają

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wyobraz sobie, ze jestem na tyle bystry, zeby to sobie przetlumaczyc :) niezle, nie? :)

sa dwie funkcje w KOMBI, ktore mnie interesuja - ta o ktore mnie interesuja. ta o ktorej napisalem i druga - MOTORSPORT, ktora podobno zmienia konfiguracje wyswietlanych informacji na wyswietlaczach i dodaje opcje wskaznika temperatury oleju na krorej mi zalezy.

ok. sprawdze i zobacze, ale Tobie nie powiem. :mrgreen:

dzieki za inforrmacje :wink: :8)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A) nie musisz mi pisać , nie tylko ja tu jestem na forum , ale przypominam sobie pare tygodni wstecz, że nawet nie wiedziałeś co to NCS i

wszystkich wypytwałeś , co jest do czego i jak się wszystko robi , inni Ci podpowiadali w tym ja moja skromna osoba ,

a jak Ty sie czeoś sam dowiesz to już nie chcesz się z nikim wiedzą podzielić , :nienie:

B) jak wiesz to mam e90 i sam sobie mogę sprawdzić jak to mnie będzie interesowało , a NCS to chyba znam lepiej od Ciebie :idea:

i to nawet mogę dodawać opcje do Ncsdummy :D manipulowac danymi , napięciami itp , nie potrzebuje cas/nfrm do połączenia z modułem

itp . nie wsponę o programowaniu :idea:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

przeciez zartowalem... a Ty od razu sie obrazasz :) obiecuje ze jak sie dowiem to napisze najpier PW do Ciebie a pozniej ogolnie na forum... ;)

te ikonki z buzkami po cos sa, no nie? :)

p.s a opcje w ncsdummy to i ja potrafie sobie dodawac... :wink: a ze wiesz duzo wiecej ode mnie - to nie ulega watpliwosci. czytam wszystkie Twoje wpisy bo jesli zechcesz to mozesz duzo pomoc i podpowiedziec... tylko o to "chcenie" wlasnie chodzi. jak cos wiem - to pisze. i tego zycze wszystkim. ;)

no i jak widac nie wiesz wszystkiego... bo to prawdopodobnie dosc ciekawe dwie opcje w module KOMBI

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A gdzie widzisz obrazanie się , nie mam tego w zwyczaju

wyraziłem die opinie tylko opinie w formie sarkastycznej :D

A to że nie wiem wszystkich opcji z ncs to przyznaję się , często korzystam z funkcji szukania na forum , czego się nie wstdzę,

tyle modeli bmw , i sterowników opcji softów chyba nigdy bym nie zapamietał, gromadzę dane jak tylko coś zobaczę ,

oczywiście dzięki innym uczestnikom forum , polskiego i zagranicą , a ile pomagam to można sobie poczytać

a jak nie ma to dopiero sam szukam w fsw_psw :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
super. bardzo sobie cenie Twoja pomoc i bardzo na nia licze. sporo sie dowiedzialem, sporo jeszcze przede mna. chetnie podziele sie ciekawymi rzeczami, ktore sam znajde. troche ich na pewno jest... a ncs interesuje mnie wyjatkowo i bardzo dokladnie przegladam po kolei wpisy we wszystkich modulach. w roznych modelach. dlatego czasem pojawiaja sie pytanie takie jak to. ;)