Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Planuje dołożyć grzana kierownice. Mam auto prelci. Do grzanej kierownicy potrzebny jest inny zwijak, taśma. Szukałem na realoem zwijaka z dodatkowym gniazdem na grzanie ale bez efektu. Szukałem w necie na forach. Jest jeden koleś maciekpkow....montował u siebie ale jak twierdzi, cytuje: "nie mam czasu naprawdę szukać i przepisywać numerów. ". Zajęłoby mu to najwyżej 3 minuty. Dzwoniłem również do ASO m.in. Zdunek ale bez numeru vin auta z grzana kiera, nie mogą pomoc.

Proszę o info , może od osób które maja grzanie o podesłanie numeru części oem zwijaka ", taśmy kierownicy z grzaniem. Może ktoś z Was ma fotki takiego zwijaka. Będę bardzo wdzięczny za podpowiesz.

Z góry dziękuje

Opublikowano
Witam

Planuje dołożyć grzana kierownice. Mam auto prelci. Do grzanej kierownicy potrzebny jest inny zwijak, taśma. Szukałem na realoem zwijaka z dodatkowym gniazdem na grzanie ale bez efektu. Szukałem w necie na forach. Jest jeden koleś maciekpkow....montował u siebie ale jak twierdzi, cytuje: "nie mam czasu naprawdę szukać i przepisywać numerów. ". Zajęłoby mu to najwyżej 3 minuty. Dzwoniłem również do ASO m.in. Zdunek ale bez numeru vin auta z grzana kiera, nie mogą pomoc.

Proszę o info , może od osób które maja grzanie o podesłanie numeru części oem zwijaka ", taśmy kierownicy z grzaniem. Może ktoś z Was ma fotki takiego zwijaka. Będę bardzo wdzięczny za podpowiesz.

Z góry dziękuje

Ja dokładałem w 2 egzemplarzach E83. Jesli coś mogę pomóc to pytaj

http://pdfstream.manualsonline.com/e/e896d53f-058c-4640-af73-6481fdea71dd.pdf.

Opublikowano (edytowane)

Samo podłączenie wydaje mi się ze nie jest problemem. Pewnie na WDS znajde schematy. Sam zwijak podobno różni się od wersji z grzaniem.W instrukcji która podesłałeś na zwijaku jest dodatkowe gniazdo ma podłączenie grzania. Jak zauważyłem zwijaki bardzo podobne do tego w instrukcji są w wersji po lifcie. Jest tego trochę na różnych aukcjach. Ja mam kiere przed liftem. W pre lCi gniazda na zwijaki sa długie i dość wąskie. Do tego zwijak nie ma gniazda na AIR bag. W lCi gniazda w zwijaku są szersze i dodatkowo jest gniazdo na air bag. Wydaje mi się ze gniazda zwijaka lCi po prostu nie wejdą pod kiere prelci- mniejsze otwory w kierownicy.

Włączę kompa wieczorem i wstawię foty z dokładnymi różnicami.

Edytowane przez mirasextra
Opublikowano
Samo podłączenie wydaje mi się ze nie jest problemem. Pewnie na WDS znajde schematy. Sam zwijak podobno różni się od wersji z grzaniem.W instrukcji która podesłałeś na zwijaki jest dodatkowe gniazdo ma podłączenie grzania. Jak zauważyłem zwijaki bardzo podobne do tego w instrukcji są w wersji po lifcie. Jest tego trochę na różnych aukcjach. Ka mam kiere przed liftem. W pre lCi gniazda na zwijaki sa długie o dość wąskie. Do tego zwijak nie ma gniazda na AIR bag. W lCi gniazda Ka zwijaki są szersze o dodatkowo jest gniazdo na air bag. Wydaje mi się ze gniazda zwijaka lCi po prostu nie wejdą pod kiere prelci- mniejsze otwory w kierownicy.

Włączę kompa wieczorem i wstawię foty z dokładnymi różnicami.

N

Różnica pomiędzy taśmami do kierownicy z ogrzewaniem lub bez jest tylko w obsadzeniu - lub nie - dodatkowego dwupinowego gniazda do podłaczenia zasilanie. Musisz szukać tasmy z tymi pinami do wersji przedliftowej e60/e61.

Może na bmwstore wprowadz swój VIN a potem wprowadz nr częsci tasmy do E83. Powinno Ci wtedy zakomunikować że to część nie do Twojego auta i wskazać właściwy numer.

Opublikowano

Na zdjęciach "podróbki" widać ,że jedno z podłużnych gniazd ma tylko dwa piny po bokach. Sprawdzałem u siebie. Rzeczywiście u mnie tych pinów nie ma.

Wielkie dzięki za pomoc. W końcu zagadka rozwiązana.

Teraz wiem na czym sie skupić podczas oglądania zwijaków do prelci na portalach aukcyjnych. Bede szukal dwóch pinów w podłużnym gniezdzie :cool2:

Pozdrawiam :D

Opublikowano
Na zdjęciach "podróbki" widać ,że jedno z podłużnych gniazd ma tylko dwa piny po bokach. Sprawdzałem u siebie. Rzeczywiście u mnie tych pinów nie ma.

Wielkie dzięki za pomoc. W końcu zagadka rozwiązana.

Teraz wiem na czym sie skupić podczas oglądania zwijaków do prelci na portalach aukcyjnych. Bede szukal dwóch pinów w podłużnym gniezdzie :cool2:

Pozdrawiam :D

Powodzenia.

Jak znajdziesz z wszystkimi pinami to jeszcze zmianę biegów łopatkami dorobisz :) :D