Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Piana i myjka g a nie umyje Ci auto. Po takim myciu tarcie a nawet kladzenie recznika to czysta zbrodnia dla lakieru... nie mowiac juz o tym ze auto jest brudne jak gary. Sama wooda z plynem nie domyjesz wszystkiego, ale to odrebny temat:)
  • Odpowiedzi 107
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Kuba to wszystko wiadomo. Czasy tarcia irchą minęły. Dla chętnych polecam kosmetykaaut.pl
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kuba a w jaki sposob polecasz myc auto? Ja przewaznie myje sam pod domem bo te automatyczne myjki cisnieniowe niedomywaja wedlug mnie. Ja najpierw plucze woda, pozniej gabka z szamponem, pozniej znowu woda a na koniec wycieranie mokra szmata do sucha. Najgorszy jest ostatni etap bo sie niezle trzeba nameczyc zeby zaciekow nie bylo.
Opublikowano
Kosmetykaait jak Lukas napisal. Tam masz wszystko na start i na potem;) duuuuzo pracy przed Toba jesli chcesz to robic z jajem. Do osuszania wetprotector od shiny garage jeslo nie masz wosku ani ceramiki i idzie jak splatka. Nie gabka tylko rekawoca i to porzadna. A do osuszania nowy dementor od adbla bym bral;)
Opublikowano
A czy gąbka nie bedzie rysowala lakieru. Czasami uda mi sie umyc auto pod domem ale wtedy myje szmatką z mikrofibry. Na pewno wtedy rysuje sie auto ale jak inaczej go umyc zeby nie porysować ?
Opublikowano
Polecam kosmetykeaut.pl do tego tam macie sklepy detailingowe, technika na dwa wiadra, rekawoca z mikrofobry lub welny itp. Temat jest dlugi i bez dobrego piwa i 2-3h nie do ogarniecia. Jedna szmatka z mf na cale auto to malo. Sam.izuwam 2 rekawice fibrowe plus 3 na kola.
Opublikowano

Grzybu z własnego doświadczenia i przetestowania wielu produktów różnych marek, używaj tylko i wyłącznie rękawic z wełny woolie etc. Te z fibry np Megsa potrafią rysować niestety.

Jesteśmy offtopic ale jeśli chcesz to załóż temat i mogę Tobie wypisać wszystko co i jak. Na wspomnianym forum jest masa info, które nie zawsze musisz czytać i próbować u siebie bo szkoda czasu. Na końcu i tak dojdziesz do tego samego co koledzy a unikniesz wielu zbędnych zakupów. Ja mam w garażu pierdół za ponad 3k zl. Wiele z nich nie są rewelacyjne i sie teraz kurzą. Częśc urzywam do mycia felg zamiast auta bo mi szkoda lakieru...

Opublikowano
Welniak tez rysuje niestety i trzeba go czesac a to juz upierdliwe dla niektorych;( sa teraz fajne fibrowe pady, ale i tak zawsze najwazniejsze plukanie rekawicy pada oraz lubrykacja. Zalozcie temat i mysle ze z Lulasem zrobimy fajny temat co jest dobre a co nie i to w sensownych pieniadzach (wzglednie) :cool2: