Skocz do zawartości

E53 3l disel zima temperatura nie wchodzi na 90 stopni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rok temu wymieniałem.termostat główny bo nie mam termostatu EGR nie wiem czy ktoś inny zaślepił chlodniczke EGR może dlatego temp nie wchodzi na 90 stopni .latem.wszystko jest idealnie wskaźnik stoji w pionie .Webasto działa poprawnie .auto może chodzić z godzinę na wolnych obrotach i wskaźnik za niebieskie pole wyjdzie
Opublikowano
Nie mam pojęcia dokładnie nawet czemu nie ma termostatu EGR.chyba jak był by termostat to chyba latem też by nie dochodziło do pionu a latem łapie 90stopni zimną widzę jak pojadę gdzieś dalej tak prawie dojdzie do połowy i zejdzie znowu na 60 stopni i tak w kolo urośnie i spada to wygląda jak by termostat działał
Opublikowano
Jeszcze jedno pytanko jest jeszcze jeden termostat w zbiorniczku wyrównawczym on jest do do chłodnicy olejowej czy też może być odpowiedzialny za temperaturę niska ?
Opublikowano
Nie wiem, jak mi wy tamtym roku temp spadała to po w wymianie termostatu jak ręką odjął. Wymieniłem termostat "główny" ten z przodu bloku silnika.
Opublikowano
No zakupiłem.termostat firmy febi zobaczymy ostatni co rok temu mialem.to dokładnie nie cały rok polatał