Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

E30. Przestał chodzic licznik.

od czasu do czasu przerywał. raz sie wlaczal raz go nie bylo ale tylko na moment (jak wjechalem w dziurę to na moment przerywał)

no i teraz go nie ma... brak licznika.

gdzie szukac usterki? co moglo byc przyczyną?

bez licznika nie wiem ile mam do nastepnego tankowanioa... :x

Opublikowano
w moscie masz wtyczke, pewnie sie oberwal przy niej kabelek albo wypadla.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

No i mi się przytrafiło...

Licznik (prędkościomierz) nie działa :evil:

Ekonomizer działa, ale nie tak jak powinien - cały czas pokazuje maxymalne spalanie, schodzi do zera, gdy gwałtowni zdejmę nogę z gazu. :evil:

Obrotomierz... działa :)

Co robić. Oczywiście wtyczka na moście to sprawa oczywista - zaraz ją sprawdzę.

Wydaje mi się, że awaria licznika (prędkościomierz) i dziwne zachowanie ekonomizera nie są przypadkowe tj. są ze sobą związane. :?

Może ktoś miał podobna usterkę i zechce się wypowiedzieć w tej palącej kwestii.

BMW 318iA Cabrio [E30]

Pozdrawiam, Michał
Opublikowano
u mnie jest to samo z ym ekonomizerem ale do tego jeszcze znikła inspekcja , wogóle nie działa, prędkosciomierz i obrotomierz sa sprawne.
Opublikowano
Jeśli niedziałe ekonomizer i prędkościomierz to wina czujnika w tylnym moście lub przerwanych przewodów do w/w , ale jeśli nie działa część licznika to najlepiej go zdemontować i obejrzeć czy w nim nie ma luźnych kontaktów na tych instrumentach.(najlepiej na spróbe założyć pożyczony aby się upewnić)Naprawiać n iewarto bo na szrocie w idealnym stanie najwyżej 100
Opublikowano
No i mi się przytrafiło...

Licznik (prędkościomierz) nie działa :evil:

Ekonomizer działa, ale nie tak jak powinien - cały czas pokazuje maxymalne spalanie, schodzi do zera, gdy gwałtowni zdejmę nogę z gazu. :evil:

BMW 318iA Cabrio [E30]

Przy zdjęciu nogi z gazu ekonomizer zazwyczaj powinien wskazywać zero. :wink:

Opublikowano
Zgadza się po zużycie dzieli przez szybkość, a szybkość ma 0 km/h (teoretycznie nie podzielne, praktycznie oznacza nieskończoność. A przy zdejmowaniu nogi z "gazu" przy hamowaniu silnikiem jest odcinane paliwo i 0 dizeli przez 0 i wychodzi 0 ;-)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Dobra sprawa rozwiązana. Miałem zwarcie w przewodach od radia, którego wciąż szukam.... Ma ktoś radio BMW do sprzedania :?:

Poszedł bezpiecznik. Sprawa prozaiczna. Sorry za szum.

Pozdrawiam, Michał
Opublikowano
u mnie jest to samo z ym ekonomizerem ale do tego jeszcze znikła inspekcja , wogóle nie działa, prędkosciomierz i obrotomierz sa sprawne.

Spróbuj wymienić akumlatorki w liczniku. 2 szt paluszków, przelutowac i po problemie.

~~Oby nasze dzieci miały bogatych rodziców~~

Pozdrawia Elwis

E34 525tds '95 touring executive

http://stud.wsi.edu.pl/~elwis/e34bok.jpg

Opublikowano

Jak chcesz ino jom do opchniecia pucnąc to sie nie [bAD], ino podciagnij linke pod tylny fotel i posadz sam pasazera ktury bedzie jom naciagal i [BAD] masz prawie pewne ze nichuja kupiec sie nie kapnie... i do tego na autobana wyskoczy i bedzie cieszyl morde ze 2.50zl leci...

Pozdro!

Opublikowano
Jak chcesz ino jom do opchniecia pucnąc to sie nie [bAD], ino podciagnij linke pod tylny fotel i posadz sam pasazera ktury bedzie jom naciagal i [bAD] masz prawie pewne ze [bAD] kupiec sie nie kapnie... i do tego na autobana wyskoczy i bedzie cieszyl morde ze 2.50zl leci...

Pozdro!

:!: :?: :twisted: :roll: :shock: :? :mad2:

Pozdrawiam, Michał
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Jak chcesz ino jom do opchniecia pucnąc

Przestań pisać w ten sposób, bo Admin Cię zabanuje :evil:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive