Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Czy ktoś z Was orientuje się gdzie w Polsce (najlepiej w okolicach Warszawy) jest ktoś kto podjąłby się pomalowaniem felg fantachromem metodą próżniową?

Od razu mówię że na Woronicza tego nie robią.

Będę cholernie wdzięczny za jakiś namiar.

Pozdrawiam

Pułkownik Zuber

Opublikowano

ciekawe jest info o gwarancji na stronie tej firmy z linka:

Firma Fantachrome Poland Sp. z o.o. nie udziela żadnej gwarancji na wykonane od dnia 01.05.2004 usługi fantachromowania.

Opublikowano
ciekawe jest info o gwarancji na stronie tej firmy z linka:

Firma Fantachrome Poland Sp. z o.o. nie udziela żadnej gwarancji na wykonane od dnia 01.05.2004 usługi fantachromowania.

Napisałbym -"nie wierzę własnym oczom", ale to ...... właśnie :twisted2: :twisted2: :twisted2: .

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Czym sie rozni fantachrom od chromowania?

Ja dzis odebralem felgi z chromowania i one wygladaja tak samo jak te z tej strony. Moge Ci polecic inną firme, jutro zamieszcze zdjecia jak to wygląda.

Bayerische Motoren Werke

Moja 328i :) i na 328i.org

Opublikowano
Czym sie rozni fantachrom od chromowania?

Ja dzis odebralem felgi z chromowania i one wygladaja tak samo jak te z tej strony. Moge Ci polecic inną firme, jutro zamieszcze zdjecia jak to wygląda.

Fantachrom to lakierowanie elementow specjalnym lakierem. Po lakierowaniu przedmiot wyglada super, jednak _bardzo_ wazna jest konserwacja takich elementow. Jesli powstaje jakis odprysk nalezy go natychmiast podmalowac. Fantachrom jest trwaly jedynie pod warunkiem nienaruszonej powloki. Jesli odpryski nie zostana zabezpieczone, to koroduje w zastraszajacym tempie.

Pozdrawiam,

Bartek

Opublikowano
to nie jest fantachrom.znajomy wulkanizator kiedys przy okazji renowacji aluskow zaproponowal mi taki lakier ale byl dosc drogi (z tego co pamietam jakies 400-500zl na komplet aluskow) wiec wybralem tradycyjny...
Opublikowano
to nie jest fantachrom.znajomy wulkanizator kiedys przy okazji renowacji aluskow zaproponowal mi taki lakier ale byl dosc drogi (z tego co pamietam jakies 400-500zl na komplet aluskow) wiec wybralem tradycyjny...

Z tego co wiem, nigdzie w Polsce tego nie robią (kolor brimetal- efekt ciemnego chromu)

Na efekt składa się nanoszenie chromu i niklu na czarny podkład i tryśnięcie tego jakąś ochronną warstwą.

W Polsce wszyscy lakierują fele metodą proszkową, a to jest robione metodą próżniową- info uzyskane dzięki uprzejmości pracowników http://www.alessiopolska.pl

Pozdrawiam

Pułkownik Zuber

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bayerische Motoren Werke

Moja 328i :) i na 328i.org

• 4 tygodnie później...