Skocz do zawartości

[f10] Wymiana filtra powietrza kabiny i paliwa JAKIE WYBRAĆ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najlepsze filtry to Knecht lub MANN.
Opublikowano

Nie prościej iść do sklepu motoryzacyjnego i zakupić/zamówić a nie po internetach szukać? Znajdź sklep stacjonarny co ma dobre ceny, bo często hurtownie mają wyższe ceny dla mechaników (a wiadomo że ci mają oczywiście "rabaty" a klientowi policzą odpowiednio więcej) niż zwykłe sklepy ceny dla klienta detalicznego (siedzę w tym biznesie i wiem co i jak ale nie powinienem sypać nazwami).

Co do Kamoka to tandeta i z reguły wygląda choćby podobnie ale przeważnie zawsze gdzieś nie dolega, nie jest dobrze wykonane i nie do końca pasuje tak jak powinno.

Meyle już lepiej i będzie pasować.

Filtron pasuje bez problemu i to że jest niby polskim produktem (wykupiony przez potentata MANN+HUMMEL) nie znaczy że gorszy od samego Mann. Często można spotkać produkty Filtron w grupie VW jako stosowane w fabryce i serwisach (oczywiście obok nazwy producenta części jest logo producenta marki).

Starline tandeta jak mniemam bo pierwsze słyszę o takim czymś, a siedzę w branży od kilkunastu lat.

Knecht wysoka półka.

Z tandetami to jest tak że mogą być wykonane z gorszych materiałów, przy motnaży coś może się wyłamać bo gorszy plastik czy coś, szybciej nadawać się do wymiany i być gorzej wykonane od renomowanych produktów. Zresztą jak w każdej branży.

Sam mam u siebie w wozach Filtrony albo Mann.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Knecht , Mann lub Bosch - nic innego.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
te filtrony widzę że są w konkurencyjnych cenach. Napewno je omijac?

Nie wiem jak z ich jakością jest teraz ale dawniej np. filtr oleju potrafił się rozpaść przy wyciąganiu. viewtopic.php?f=72&t=105936

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ile zaoszczedzisz w skali roku na filtronie ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
icotynato- wszystko co powinno być napisane w tym temacie, zostało napisane. Decyzja należy do Ciebie.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Podlacze sie.

Czy Fine Dust Filter od BMW ma swoj odpowiednik u Knechta ?

Z tego co widziałem to są dwie opcje: Mann FreciousPlus oraz MAhle(Knecht) CareMetix.

Pierwsza opcje mam u siebie od prawie roku wiec jest dostepna dla serii F.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Knecht robi na pierwszy montaz.