Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zastanawiam się dlaczego niektóre jedynki maja OBC podwójne a niektóre jak u mnie pojedyncze ?? Czy jest to wina wersji zegarów ??

A może jednak idzie to jakoś do kodować albo wgrać inny soft ??

Pojedyńcze OBC:

http://autoinex.pl/forum/1/2.jpg

Podwójde OBC:

C4TodIrVUT5RCGv13t0C0tUxTJ6FP36j8ivrJ-VIcQ=w276-h207-p-no

Opublikowano

Wynika to z zastosowanej w samochodzie skrzyni biegów. Przy automacie OBC jest pojedyncze i pokazuje tryb napędu (PRDN) + jeden parametr. Przy manualu nie musi wyświetlać PRND więc jest więcej miejsca i wówczas pokazuje przebieg + jeden parametr. Trochę to prymitywne...

Licznik HIGH z E90 (który można załóżyć do 1) wyświetla te informacje jednocześnie dzięki temu, że wyświetlacz ma większą powierzchnię i rozdzielczość:

1dqcwfd

W powyższym przypadku '4' przedstawia informacje OBC które można wybierać, cała reszta pozostaje na wyświetlaczu.

Footer-Smallest.jpg

Sprzedam licznik HIGH do E9x i E8x.

Opublikowano
W takim razie jak przekoduje modul kombi z automat na manual to uzyskam dany efekt z tym ze nie bedzie mi pokazywalo PRND na wyswietlaczu i tyle czy bedzie to jakis problem innego typu
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Czy wie ktoś jak uaktualnić ta funkcje w zegarach:

Chodzi o to aby po zakodowaniu czego kolwiek ncs'em można było później to włączać lub wyłączać z poziomu ustawień zegarów.

Opublikowano

Podwojnee obc ogarnalem po przekodowaniu na skrzynie manualna ale wtedy nie pokazuje PRND i DS

Wiec zrezygnowalem z tego.

A odnosnie ustawien auta w zegarach naprawde nikt nic nie wie jak to zakodowac. Jak byla nawi w aucie to ustawialo sie wszystko z poziomu nawi a jak nie bylo nawi to ustawienia byly w zegarach ale u mnie brak tej opcji

Opublikowano

Jedyna opcją regulacyjną którą możesz dodać do licznika to regulacja czułości czujnika zmierzchu:

Licznik LOW:

maxresdefault.jpg

Licznik HIGH:

http://www.e90post.com/forums/attachment.php?attachmentid=1514932&stc=1&d=1477374816

Footer-Smallest.jpg

Sprzedam licznik HIGH do E9x i E8x.

Opublikowano

Rozumiem ze aby to wlaczyc trzeba aktywowac te trzy funkcje co w filmiku ??

Niestety u mnie w module kombi brak tych funkcji.

Modul jaki mam to kmbi_pl2.c05 auto z 2004 roku

Czy jest mozliwosc aktualizacji zegarow do kmbi_pl2.c06

W ktorym sa te funkcje dostepne ??

• 5 lat później...
Opublikowano

metus, jakie opcje zmieniłeś podczas kodowania kombi? Ja chciałbym spróbować właśnie w drugą stronę, z podwójnego na pojedyncze haha

• 1 miesiąc temu...