Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po dłuższej autostradowej jeździe z wysokimi prędkościami wyskoczył check P0420, skasowałem i się nie pojawił (jakieś 700km temu też się pojawił w trasie, również skasowałem). Po odpaleniu auta gdy obroty spadną do ok 600 (nie wiem ile dokładnie), zdarza się przegazówka do ok 1k obrotów (tak jakby lekko gazu dodał).

Obroty idealnie w miejscu, silnik chodzi równo cicho. Po całym dniu jazdy zauważyłem dziwny dźwięk:

Przy okazji zapraszam do subskrybowania kanału YouTube :oops: :cool2:

Co to może być? Jakiś związek z w/w objawami? Czy zupełnie coś innego?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Lepiej by było jakbyś nagrał to pod maską.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

ja bym obstawiał coś ze sprzęgłem, nie wydaje mi się aby to było z silnika. Kiedyś padł mi kompresor klimatyzacji był to podobny dźwięk ale bardziej cykliczny no i częstotliwość zwiększała się z obrotami.

Jaką masz skrzynie ? U mnie automat i na liczniku 270k i wszystko OK.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

U mnie też pojawia się czasami taki dźwięk i nie mogę dojść skąd to, byłem dwa razy u mechanika ale za nic nie udało nam się tego zasymulować, u mnie pojawia się najczęściej po długiej jeździe autostradą.

Z klima czy bez jest to samo u mnie, z chęcią bym się dowiedział co to tak rzęzi :/

Opublikowano
u mnie też z klima lub bez. Tez bardziej słychac po dluzszej jeździe. Nie da się zlokalizowac tego tarcia pod maską bo silnik zagłusza.
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Siema dla wszystkich. Mam to samo ale jak załącze klime to dźwięk znika. Może ktoś z was znalazł rozwiązanie. Byłbym wdzięczny za info.