Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie wiem jak pozostałe warsztaty nie mające nic wspólnego z autoryzacją, ale ja łańcuszki wymieniałem zawsze za 250-300 zł + oczywiście koszta części. Razem z oryginalnymi łańcuszkami to koszt całkowity około 900-1000 zł. Wymianę robiłem bez ściągania głowicy stąd cena jest stosunkowo niska. Ale na dzień dzisiejszy nie prowadzę już warsztatu w polsce a tu w Irlandii koszt samej usługi to również 200 ale euro.
Opublikowano

witam

jestem nowy na forum, także bmw mam od niedawna, i przy okazji mam pytanie odnośnie wymiany łańcucha rozrządu, co ile tys km trzeba go wymieniać???? podejrzewam ,żę łańcuchy są bardziej wytrzymalsze niż paski rozrządu, ale własnie co do przebiegu to nie mam pojęcia.

Opublikowano
W benzynie ich trwałość jest większa niżeli w dieslu, a po za tym w dieslu ma on znaczący wpływ na pracę silnika, ale skoro już pytasz to napiszę że 400.000 powinno wystarczyć na wymiane. Choć zdarzył mi się kiedyś przypadek, że przy 235.oo przeskoczył.
Opublikowano
że 400.000 powinno wystarczyć na wymiane. Choć zdarzył mi się kiedyś przypadek, że przy 235.oo przeskoczył

...ja znam wiele przypadków, że rozrząd wymieniają w tds po ok. 200 000km ...ja sam wymieniałem przy 198 000 km... z powodu skaczącego zapłonu...(gasł i nierówno pracował)...

Opublikowano

w omedze b z silniekiem bmw wymienilem rozrzad przy stanie licznika 220000 - pytanie czy stan bel zgodny ze stanem faktycznym.

wymiana kosztowala 300zl + czesci ok. 250 euro (dwa lancuchy, kilka rolek - oryginalne z ASO po znizkach).

Opublikowano

400 tys. podałem dla silników benzynowych - z małym wyjątkiem jaki mi się przytrafił.

Co do diesli to od dawna już piszę że 200.000 to średni przebieg kiedy już powinno się myśleć o tej wymianie

Opublikowano
tragedia w legnicy najtaniej jak mówili to za sama robocizne TYLKO 1000 zł chyba jak bede przy okazji w killkeny to wpadne robert do ciebie zawsze to 700 zł w kieszeni
POZDRAWIAM !!!