Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej Panowie,

W mojej pięknej E90 330d manual, od nie dawna mam mały problem ze światłami cofania. Generalnie nie działają mi:

-obydwa światła cofania

-obniżanie lusterka z prawej strony (do czasu świecenia świateł działało cały czas)

-najprawdopodobniej tylna wycieraczka (nie jestem pewien, czy jest to połączone).

Komputer wywala informacje, że spaliły się żarówki, ale dość dziwne by było to, że palą się dwie żarówki w jednym momencie oraz przestaje działać lusterko.

Natomiast co ważne działają mi zarówno światła z tyłu na klapie (poza tymi cofania) oraz czujniki parkowania tylne.

Myślałem, że może to być czujnik cofania w skrzyni, albo moduł komfortu (tak doczytałem na forum).

Macie jakieś doświadczenie z tego typu awarią ? Kojarzycie jaki może być koszt wymiany czujnika cofania w skrzyni lub modułu ?

Pozdro

Opublikowano
Miałem ten sam problem oprócz opadającego lusterka(nie mam tej opcji).Spowodowane to bylo zablokowanym modulem świateł.Ponoc jezeli przepala się żarówka wstecznego i zbyt wiele razy wrzucisz wsteczny moduł sie blokuje.Ja wymienilem na inny moduł,zakodowano mi go i jest wszystko ok.Słyszałem też,że wystarczy aktualizacja softa w module,ale tego nie praktykowałem.