Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jaka jest różnica między Nawigacją Professional a Business w F31 z 2014 r. Czy to tylko wielkość wyświetlacza na desce rozdzielczej, czy różnic jest więcej? A jeżeli tak to jakie?

Dzięki i pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Professional ma twardy dysk do zgrywania muzyki.

Można też podzielić ekran i wyświetlać więcej informacji.

Do tego idrive jest dotykowy, można po nim pisać palcem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

a google gryzie? było już to wielokrotnie omawiane... sam zresztą szukałem

czy w 2014 był już duzy Idrive? nie od połowy 2015?

jest jeszcze jedna rzecz która różni navi prof od buss - prof namiętnie kradną...

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Dotykowy idrive nie jest w każdej navi pro, wszedł w 2014 roku
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Wiec możliwe ze w 2013, ale na 100% były pro ze starym pokrętłem bo widziałem kilka sztuk.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Duży idrive wchodził tak jak 5er po lifcie: 08/2013.

Mam F31 z 05/2013 z dużą navi i małym pokrętłem.

Opublikowano
W pierszych miesiacach 2013 roku jeszcze montowali male pokretla do pro CIC , pozniej byla zmiana w ciagu roku juz na NBT i wiekszy idrive . To by sie zgadzalo bo , mam 10/2013
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wiec możliwe ze w 2013, ale na 100% były pro ze starym pokrętłem bo widziałem kilka sztuk.
Istnieje też możliwość że była kradzież i zamontowano już po liftcie. Spotkałem się z takim przypadkiem w 3jce...

Sent with handy.

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Da się, koszt zależy gdzie jak i czym, czy się opłaca?

Ja specjalnie kupiłem z business...

Sent with handy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

Nie chciałem zakładać nowego tematu dlatego pytam w tym wątku .

Jak mogę sprawdzić jak nazywa się moja wersja wyposażenia jeśli chodzi o monitor.?

Moje auto jest z 2013/14 roku i ma mały wyświetlacz i brakuje przycisku Nav.

Czy można za pomocą jakiegoś adaptera wyświetlić mapę z iPhone lub innego telefonu na monitorze czy muszę wymieniać całość czyli monitor plus idrive? Jeśli tak to na jaka wersje wyposażenia muszę wymienić ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po prostu nie masz nawigacji. Najtaniej by było założyć tę prostszą nawigację, czyli Entrynav. Można kupić za około 600-700 zł plus emulator 300-400 zł plus kontroler około 250-300 zł, no i montaż, kodowanie itd. Ta nawigacja ma ten plus że może pracować z dużym ekranem też, więc można sobie go wymienić (koszt około 1200-1500 zł). Możesz też pomyśleć o chińczyku na Androidzie.
Opublikowano

Tez zastanawiam sie na EntryNav - klopot jest tylko taki, ze auto mam ze stycznia 2012 - a z tego co wiem, byly inne kontrolery do iDrive przed 2013 rokiem. Pytanie: Czy ta nawi z 2014+ polubi sie z kontrolerem iDrive z 2012 roku?

Ew. kontroler wymienia sie pod rocznik auta, czy pod typ navi?