Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jaki powinien być poziom oleju na graficznej skali ? 1/2 czy 3/4 czy MAX ? Jaki poziom oleju jest najlepszy dla silnika ? Czy jest jakieś oficjalne zalecenie BMW ?
Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
Opublikowano
Poziom powinien być pomiędzy min a max. ja zawsze staram się lać 1/2. Teraz jeżdżę na 3/4 miałem przed wymianą max nie ma to większej różnicy jeśli poziom jest właściwy. Pamiętaj, że zawsze warto sprawdzić poziom na bagnecie bo może odbiegać od tego co widzisz na wyświetlaczu :)
Opublikowano
Poziom powinien być pomiędzy min a max. ja zawsze staram się lać 1/2. Teraz jeżdżę na 3/4 miałem przed wymianą max nie ma to większej różnicy jeśli poziom jest właściwy. Pamiętaj, że zawsze warto sprawdzić poziom na bagnecie bo może odbiegać od tego co widzisz na wyświetlaczu :)

Ja staram się aby zawsze było na wyświetlaczu 3/4 z uwagi na łańcuch rozrządu aby nie miał za sucho :-) Co do drugiej części Twojej wypowiedzi.... niestety mój silnik nie posiada bagnetu do odczytu poziomu oleju :mad2: :duh: ( podobnie , jak wiele innych silników BMW ). Szkoda, też wolałbym bagnet do odczytu- co widać, to widać :D :D

Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
Opublikowano
No, tak, może jeszcze inni się wypowiedzą....
Opublikowano

ale co TU się wypowiadać... masz określony przedział, w którym ma się mieścić poziom oleju i na tym koniec.

Jeśli jest inny temat to napisz wprost zamiast drążyć.