Skocz do zawartości

e60 zmiana radia mask cd na busines nawigacje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Zakladam nowy temat poniewaz sa podobne ale dotycza zmiany navi business na profesional. Mam auto 2004r. Zwykle radio mask cd bez navigacji a chce zmienic na navigacje busines poniewaz zalezy mi na odczycie plikow mp3. Kupilem taka uzywana navi business zalozylem na probe i efekt jest nastepujacy. Swiezo kupione radio posiada wiele zakodowanych funkcji ktorych stare nie posiadalo miedzy innymi logic 7. Nie slychac glosu i idrive nie reaguje na niektore komendy czyli: nie moge ustawic balance fader treble bass. Wyswietla sie radio ale nie moge wejsc w regulacje stacji. Wchodzi ale po pol sekundy sam wychodzi. To samo z cd. Klikam na cd i nie chce wejsc w widok plyty. Funkcje komputera dzialaja poprawnie i prawie wszystkie navigacyjne choc plyty nie wkladalem. Moje pytanie brzmi czy to jest kwestia kodowania radia czy moze radio nie jest sprawne (niepokoi mnie glownie to ze niektore funkcje opisane wyzej nie dzialaja a inne bez problemu idriwem daja sie sterowac).

Mysle ze dla znawcow problemu porada nie bedzie stanowic wyzwania. Jestem z okolic Krakowa chcetnie podjade do kogos kto zyje z kodowania i zakoduje jezeli to kwestia kodowania oczywiscie. Pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podpinam się pod temat. Czy radio poliftowe wychodziły bez wyjścia na antene GPS? Pytam bo nie wiem jakie radio mam kuoić zamiast mask.

Po kupnie trzeba jechać do jakiegoś magika żeby zaprogramował radio odpowiednio tak? Proszę o pomoc.

• 1 rok później...
Opublikowano
Pozno ale zawsze:) Problem rozwiazany okazalo sie ze trzeba zakodowac ze wzgledu na logic7. Wysylal swiatlowodem sygnal. Po przeprogramowaniu i dodaniu $606 ruszylo.