Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem, nie wiem jak dobrac sie do gornych śrub mocujacych amortyzator tylni, znajdujacych się w bagażniku. Chodzi o to, że w książce "sam naprawiam" znalazłem instrukcje jak to zrobic ale jest punkt zdjac olone bagaznika. Otoz ni cholery nie wiem jak ja zdjac. Pozatym wydaje sie ze te sruby sa pod pudlami glosnikow tylnich. Wie ktos jak zdjac tą meteriałową osłonę bagażnika i jak sie dostać do tych amorków?
Opublikowano
Najpierw wyciągasz "podłogę" bagażnika tak by było widać blachę i koło zapasowe. Potem zaczynasz przy lampach od wyciągania boków - nie są nigdzie przykręcone ani na żadnych zatrzaskach więc trzeba je po prostu delikatnie odginać by nie uszkodzić.. Robiłem to dwa razy ale już nie pamiętam za dobrze jak to było. Ale jak odegniesz wystarczająco boczki to kluczem z "tryczką" powinno się udać. Mi to trochę czasu zajmowało i nie rozbierałem nic przy głośnikach(a mam system 10-głośnikowy).
Opublikowano

To jest dosc proste, rozbierale juz kilka razy i bez problemu dalem rade.

- Najpierw sciągasz głośniki(od środka sciągasz zaslepke głośnika i odkręcasz dwie śruby)

- demontujesz tapicerke bocznego zakola ( sciągasz zaslepke tylnego swiatla, bedzie łatwiej) zaczynając od tylnej lampy

- masz dostęp do mocowania amortyzatora ( 2x nakrętki 13, 1x 17 od ośki amortyzatora)

- jeśli chcesz wymienić mocowanie amora, czy sam amortyzator to musisz ściągnąć koło

Pozdrwiam

http://ziomal.resmoto.com - Strefa BMW serii 3.