Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż od około pół roku jestem szczęśliwym posiadaczem e 39 520i z 97r. Przez ten czas wiele się wydarzyło i jednym słowem chciałbym najlepiej wymienić lub w ostateczności pomalować przedni zderzak (kolor szary/srebrny). Jako iż stary średnio mi się podoba myślałem nawet o zmianie na inny ( tworzywo abs z alledrogo na wzór mpakietu) I oto jest pytanie do was czy jeżeli wymienię tylko przedni zderzak linia dolna samochodu zostanie utrzymana i czy nie będzie to wyglądać okropnie ze zwykłym zderzakiem tylnim, ponieważ sam przód z potencjalnym nowym zderzakiem na wzór mpakietu mi się bardzo podoba.

Dodam iż szukałem zdjęć auta z różnymi zderzakami lecz nie mogłem znaleźć i dlatego proszę o pomoc. Mile widziane by były jakieś foto za wszelką pomoc dziękuję :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sam przód będzie słabo wyglądał, albo ori albo komplet.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Widziałem już kilka e39 z samy przenim zderzakiem mpakiet, nie wygląda to zle ale pierwsze skojarzenie zawsze jest takie że auto pewnie "po strzale" .

Jak byś sie zdecydował na mpakiet w zamienniku to przed wszystkim nie abs a polipropylen. PP jest dużo bardziej elastyczny i jak gdzieś zachaczysz to sie wygnie a nie połamie jak abs.

Dodatkowo w zamiennikach nie będą pasowały kanały chłodzące tarcze nawet te z orgi mpakietu bo nie ma jak ich przyczepić do przedniej kratki, dodatkowo osłona silnika jest inna ale żeby ja w miare zamontować musiał byś wymienić środkowe kanały dolotowe na tarcze ( te aluminiowe) bo do nich się ją przykręca . Nadkola są inne , w zamiennikach nie masz po bokach gumowych zaślepek. Orgi belka pasuje do zamiennika mpakietu nie wiem jak jest z orginałem. Samo wykonanie jest dobre mam zamiennik w swojej galerii możesz oblukać.

Jak byś sie jednak zdecydował na kpl, to dolicz sobie końcowy tłumik bo orgi nie wyprowadzisz końcówki w tym otworze w zderzaku wypada przy samym skraju tłumika. Orgi końcówki 2x63, ale na styk 2x70 też wejdą ja takie mam z ulter sport jak będziesz zainteresowany to Ci napisze model. Belka tylna od orgi bez mpaka też pasuje pod zamiennik zderzaka mpakiet. Reszta pasuje nadkola tył itd.

Moja Bunia

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=322746

Czym byś wilka nie karmił, zawsze na las spogląda.