Skocz do zawartości

728i LPG nie pracuje na paliwie na jednym cylindrze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Moja ksieżniczka tak jak w temacie nie funkcjonuje mi na jednym garku.

Ciekawostką jest to że na gazie chodzi na 6 a na paliwie na 5.

Ostatnio nawet miałem chwilowy zaskok paliwa na 6 garków ale po jakiś 20km znowu przestało chodzić.

Sprawdzałem iskre daje na wszystkie świece a gdy sprawdziłem wtryski to ten co nie działa poprostu nie podaje paliwa.

Zagadką wielką dla mnie jest to że dlaczego nie daje paliwa na jeden garnek a gaz już dostaje.

Prosił bym o jakąś pomoc lub doradzenie co by zacząć robić lub swierdzenie usterki, bo może ktoś kiedyś miał podobny przypadek.

Pozdrawiam

Opublikowano

wtryskiwacz nie jest walniety bo go uruchamiałem podmieniając pod inny kabel. jak również działają mi wszystkie 6 jesli odepne całkowicie instalacje gazową od wtrysków paliwowych.

Dlatego jest to dla mnie zagadką.

Wszystkie wtryski są dobre bez instalacji gazowej działa 6 na instalacji gazowej działa 5(mowa o podłaczeniu wtrysków Pb)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
masz gdzieś błąd w podłączeniu instalacji gazowej, wtryski gazowe pobierają sygnały z wtrysków benzynowych i komp LPG je sobie odpowiednio emuluje w zależności co masz tam w nim poustawiane. To się działo od początku, czy był moment że było dobrze i nagle nie chodzi teraz? Jak się coś zepsuło teraz a wcześniej było dobrze, pooglądaj dokładnie instalację LPG właśnie tam gdzie jest wpięta w sygnały z wtryskiwaczy benzynowych
Opublikowano

Co masz na myśli mówiąc bład w podłączeniu.

Chodzi ci o błąd w komputerze czy o jakiś kabel...

Działało mi wszystko ok. póżniej przez dłuższy czas nie pracowało tylko 5 a teraz ostatnio mam tak że raz jest 6 raz jest 5.

Wiec co sądzisz bym sprawdził??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
o kable, kable od wtrysków benzynowych są cięte i emulowane przez LPG, wracają na wtryskiwacz benzynowy po instalacji gazowej, przecież jak włączasz LPG, sygnał z wtryskiwaczy benzynowych zanika, popatrz na instalację przy wtryskach, to może być drobiazg