Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Faktycznie jest pozniej w opisie, przeoczyłem. Tak z ciekawości jakie koszta zmiany skrzyni na auto?

Roboty nie ma co liczyć bo wszystko robie sam . A skrzynie akurat miałem . Do wymiany , skrzynia , pedały , joystick , wał , dyfer , podpory skrzyni biegów , chłodniczka oleju plus przewody , i pare pierdołek jeszcze

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam ! Auto już skończone i jeździ :D

Ostateczny Setup :

-Założone Biturbo Hybryda od Perun Turbo

-Wtryski 335d (każdy sprawdzony , w tym jeden nowy )

-Wydajniejsza pompa CR R90

-DownPipe z nierdzewki

-Wydech na przeleocie

-Nowe opony Vredestein ultrac vorti

-Usunięte klapki w kolektorze ssącym

-Brak EGR i DPF

-Silnik po remoncie jak pisałem wcześniej .

-Nowa przepływka oraz wszystkie zaworki sterujące turbinami

-Dużo nowych pierdołek i osłon z serwisu

-Sterownik silnika 335d

A tutaj pare fotek i wykres ze strojenia . Program jest zrobiony bez dymnie :D Przed zmianą softu auto pokazało 297 koni czyli zdrowy silniczek :)

Ogólnie auto będzie na sprzedaż w połowie stycznia bo mam na oku F01 i kasa się przyda na do innego grubego projektu . Chociaż szkoda będzie się z nia rozstać .

Mam równiez na spzedanie Hybryde od TC Turbo po przebiegu 3tys . GTB2260 z N57 wraz z kolektorem wydechowym , zasilaniem w olej i spływem zrobiony pod M57N2 , plus downpipe oraz rure zasilająca w powietrze turbo . Do kompletu potrzeba jeszcze obudowe filtra powietrza , pokrywe zawrów i przepływkę z 335d .

0c3298430e0f.png

d509b0e08888.jpg

a1a235ba2409.jpg

f3154c658bca.jpg

25664617460a.jpg

7906c63b6e1e.jpg

45b1498e30cf.jpg

dcc9ae5c44e0.jpg

1f10b2b7f078.jpg

b5ab72eff0c4.jpg

Opublikowano

Gratuluję wyniku :) Byłem przy hamowaniu tego potworka (tak, to ja od e87 co była hamowana później :) ) Dzięki za miłą pogawędkę.

Świetnie wygląda na żywo to auto , i brzmi , jak na dizla też niczego sobie :)

BMW e87 120d - 198,3 KM / 442 NM

FreeaksPC

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ale grubo mega podejscie do tematu :)

Jak bede nastepnym razem u kumpla w twoich okolicach to sie odezwe moze akurat udzielisz pare wskazowek :)

Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje PRO ROBOTKI :)