Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poszperałem na forum ale jak dotąd na marne.

Posiadam inpe 4.4.7 w języku Angielskim.

Nazwy techniczne nie należą do najłatwiejszych. Czy ma ktos jakieś instrukcje użytkowania bądź coś podobnego co oznaczają poszczególne bloki/zakładki?

A może ma ktoś spolszczenie do tej wersji?

Diagnozowane auto BMW E53

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zapamiętaj zasady są w każdym modelu i sterowniku takie same

inpa to zbiór plików które łączą się z danymi sterownikami , można wchodzić nawet z innego modelu auta jesli mają takie same sterowniki

modele są tylko po to aby było łatwiej , mimo że sa dane do wyboru tylko z danym modelem jak diagnoza całego samochodu

zapamiętaj poszególene przyciski od F1 do F10 są we wszystkich sterownikach i modelach takie same

F2 identyfikacja sterownika

F3 dane kodowania

F4 błędy (i tu są zakładki F1 czytaj błędy, F2 kasuj błędy jest jescze cień ale nie jest to ważne )

F5 Status czyli podgląd parametrów na zywo zakładki od F1 do F8

F6 Aktywacja (zakładki od F1 do F8 ) uruchamiasz do testów podległe danym sterownikom urządzenia typu wiatrak chłodnicy , swiece żarowe pompa itp

F7 i F8 (pomiń )

F9 drukuj

F10 cofnij się lub zamknij

i to cała inpa

nie dotykaj trybu sleep mode , transportowego , energooszczędnego , pomijaj też jak nie musisz synchronizacji DDE/DME - EWS/CAS

• 2 lata później...
Opublikowano
Witam. Nie chciałem zakładać nowego tematu a interesuje mnie jedna rzecz związana z inpą. Kolega Din76 napisał, że po wejściu klawiszem F6 można sprawdzić działanie różnych elementów podległych sterownikom. Dokładnie chodziło by mi o sprawdzenie sterownika i świec żarowych. Mógłby ktoś mi to naświetlić dokładniej? Szukałem postów w tym temacie i są info że można to zrobić ale nie jest opisane jak? :D