Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich jestem nowym właścicielem bmw e60 525i.Mianowicie chodzi o błąd który często wyskakuje przy dynamicznym smiganiu przy prędkości 160-180(czerwone kółko z w kykrzyknikiem)i samochód wchodzi w tryb awaryjny. Z tego co wyczytałem w internecie forach bmw i innych marek to jest to błąd skrzyni automatycznej. Niektórzy piszą ze sprzęgło hydrokinetyczne olej, czujnik itd.Z wiasku z tym zadzwoniłem do warsztatu który tylko zajmuje się automatycznymi skrzyniami i oni powiedzieli mi ze to jest koszykhorwardu.Czy coś wiecie na ten temat?
Opublikowano
Jeszcze dopisze błędy które zdiagnozowalem inpa: JEST TO W DME/DDE -2D58 który to on jest tym błędem który pokazuje kolo z wykrzyknikiem,następne są 2AAB,2DED, 2E1C,29D1 ale z tego co wiem to one nie robią zbyt wielkich problemów. Ten warsztat o którym wspominałem wcześniej to krzyknął mi w maksie zmieszcze się w 4 tys. Wymiana oleju, miska, filtry, sprawdzenie ciśnienia szczelności itd,no i koszhorwardu. W poniedziałek zostawiam auto bo już nie mam nerwów do takiej jazdy. jeśli coś wiecie na ten temat bardzo proszę o info. Dziękuję z góry. Pozdr
Opublikowano
No to pisz co było dla potomności.

dokladnie! :!:

a nie nastepny temat bez zakonczenia zasmiecajacy forum... :evil:

Opublikowano
No był walniety koszhorwardu + taczki i tulejki do wymiany przy okazji doszedł olej i miska i filtry.Zuzyte juz tulejki powodują wbijanie mocne biegów a koszykH jak jest uszkodzony czy pekniety nie trzyma ciśnienia i powstaje właśnie tryb awaryjny silnika.(WYKRZYKNIK KOŁO ZEBATE).Mozna powiedzieć że cała skrzynia jest po regeneracji ;).Teraz auto śmiga rewelacyjnie bez żadnego bicia na biegach itd.
Opublikowano
Jesli macie problem z skrzynia to szukajcie tylko mechaniora który robi skrzynie automatyczne nic więcej. (to tak poza tematem).przepraszam jeśli zasmiecam forum.pozd