Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie podjechać pod jakiś dobry nieautoryzowany serwis i się dowiecie więcej jak podłączą pod kompa

Zbyt ogólny błąd i może być wiele przyczyn. Nie pytajcie jak skasować błąd tylko raczej starajcie się dowiedzieć jaka jest jego przyczyna i jak go rozwiązać...

Opublikowano

U mnie taki sam problem. Na komputerze błędy:

Błąd sterownika wadliwy Hardware

Napęd sterownika koła ciernego

Pompa płynu chłodzącego turbosprężarki

Opublikowano
U mnie taki sam problem. Na komputerze błędy:

Błąd sterownika wadliwy Hardware

Napęd sterownika koła ciernego

Pompa płynu chłodzącego turbosprężarki

Wiesz dokladnie co one oznaczaja i co do zrobienia?

Opublikowano

Jeśli chodzi o błąd pompy płynu chłodzącego to jest ona do wymiany koszt jakies 300-350zł + robocizna.

Błąd nastawnika po skasowaniu już się nie pojawił więcej. Ale pojawił się za to błąd: "Nieprawidłowy kierunek jazdy "... :)

Puki co auto nie jeździ i nie traci na mocy.

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam

Wczoraj też przechodziłem przez tą udrękę.

U mnie wina była po stronie,, Pompa płynu chłodzącego turbosprężarki,,

Po wymianie w warsztacie narazie błąd się nie pojawił?

Mam nadzieję że to rozwiązało problem

Koszt 600 zł wraz z robocizną

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Sprawdziłem u mnie to pokazuje niesprawna pompa płynu od turbosprężarki podobno jest elektryczna i lubi sie zaciac
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam, u mnie w f20 116i 2012 spłonęła wtyczka i gniazdo od dodatkowej pompy wody. Również otrzymałem komunikat "napęd wkrótce sprawdzić". O ile wymiana pompy to pryszcz to podłączenie przewodów do wtyczki, czarna magia. Mam 3 kable (biały, żółty i czerwony z niebieskim paskiem), może ktoś zrobić u siebie fotkę i podesłać. Nigdzie nie znalazłem opisu a na wtyczka z f31 mam inne kolory.
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano
U mnie zapaliła się kontrolka napęd sprawdz w serwisie. Rozwiązaniem problemu okazała sie pompa chłodziwa gdyż skończyły sie w niej szczotki które smarowaly turbinę, wymieniłem na nowa. Przyczyn może być wiele najlepiej podłączyć pod komputer i sprawdzić po kodzie błędu jak było to w moim przypadku.
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Ostatnio w mojej F20 116i 136KM pojawił się komunikat tu gdzie licznik kilometrów "Napęd. Wkrótce sprawdzić.", a na wyświetlaczu centralnym "Napęd. Możesz kontynuować jazdę. Wykonaj kontrolę w Twoim serwisie". Dodam, iż z autem wydaje się być wszystko OK, jeździ bez zarzutu, błędów po podpięciu kompa też żadnych nie było. Czy ktoś ma pomysł na czym może polegać problem i czy oraz jak długo można z tym jeździć?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W tych autach, a raczej silnikach wszelkiej maści czujniki są największą wadą i dają mnóstwo błędów, ale znalezieniem winowajcy musi zająć się bardzo kumaty elektromechanik.
Opublikowano
Witam . Dołączam się do pytania kolegi powyżej . Mam identyczne komunikaty od wczoraj .

Okazało się, że uszkodzeniu uległa dodatkowa pompa wody, wymiana jej rozwiązała problem i komunikat już nie pojawia się.

Opublikowano
Wielu kolegów forumowiczów wymienili po tych komunikatach dodatkowa elektryczna pompę płynu chłodzącego i problem znikł .