Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bo być może trzeba zrobić jej adaptacje podczas jazdy widać ze turbo ma skoki ? podepnij pdo kompa i zobacz czy przepływka zgadza sie rzeczywiste z żądanym
Opublikowano
a przepływka podczas jazdy jak ma podpięte pod kompa rzeczywiste pokrywa ci sie z żądanym np ma byc 800 a jest 400 itd ? jesli tak to musisz wgrać softa nowego do swojego samochodu ponieważ bosch miał wadliwą przeplywke podczas produkcji , potem ją wycofali i dali inna i niestety trzeba w niej soft wgyrwać nowy trzeba miec dobry program do tego i umiejetnosci jakie masz to swoje bmw dokladnie ktory rocznik 1999? 1998 ? 2000? jesli z tych to na bank masz problem nadal z przepływka
Opublikowano
Ja jechalem 120km do opola tam koles mi to zrobił masz ten sam rocznik co ja i ten sam problem na bank :) z tym jest masakra
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Da się, zaktualizować soft, jeżeli to oczywiście problem z przepływomierzem.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie też problem z mocą 2.0d 136ps 2000r . Niesamowity muł do 2000 obr/min potem też rewelacji nie ma . 06.09.2017 r. oddaję do mechanika wymieni mi separator odmy i sprawdzi wtryski . wszystkie filtry już wymienione wraz z płynami ustrojowymi. jeszcze tylko poszukam hamownię z dobrą diagnostyką kompa w okolicy Stargardu i Szczecina.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wtryskiwacze niech zostawi w spokoju, odma też nie przywróci mocy, chyba, że obudowa filtra powietrza jest źle założona to jak uda mu się ją dobrze złożyć to będzie lepiej :wink: potrzebujesz kogoś kto ma program do diagnostyki bmw.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Dokładnie jak Maniek mówi mi całe auto sprzwdzili każdą część stwierdzili pan ma dobre auto i cos wymyslam :)
Opublikowano

Witam,

Zakupiłem drugą przepływkę o nr 0928400527, pierwsza była 0928400468.

Mechanik wgrał do przepływki nowe oprogramowanie, niby jest trochę lepiej ale to nadal nie to co powinno być...

W sumie rozkłada ręce bo już nie ma pomysłu co to może być, na kompie 'nic nie pokazuje, pompa wtryskowa pracuje prawidłowo, zawór tubo działa.

1,2 bieg jest w miarę ok, ale od 3 się przycina, czy ktoś ma jakiś pomysł ?

Dodam, jeszcze, że dziś przełożyłem przepływkę od kumpla o nr 468, lecz niestety jest gorzej niż na mojej 527, a u niego wszystko śmiga.

Opublikowano

Kupiłem następną przepływkę teraz auto się nie przycina, ale mocy też niestety nie ma.

Czy ktoś ma jakiś pomysł?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Używki kupujesz?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Tak, ale zmieniałem też od kumpla od ma te same auto i na jego jest tak samo.

Zauważyłem również, że ja dodaję płynnie powoli gazu to jakoś jedzie czasami, ale jak od razu depnę w podłogę to jest lipa.

Opublikowano

Kiedyś cię pytałem czy zmierzyłeś wydajność pompy paliwowej, powinna dawać 2 litry na minutę.

W starszych samochodach występuje kilka usterek naraz i to zaciemnia obraz całej sytuacji.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Zauważyłem też, że jak powoli wciskam gaz w podłogę to auto dobrze się zbiera, a jak wcisnę od razu to wtedy muli.