Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Czy ktoś się orientuje jakich rozmiarów są odpowietrzniki w zaciskach ? Chciałem je wymienić przy okazji wymiany płynu hamulcowego bo stare, bez kapturków pewnie zawalone w środku itd. Jednak zamienników nie mogę znaleźć oryginalne to 33zł szt a nie widzi mi się płacić przeszło 120zł za 4 śrubki. W czeluściach internetów znalazłem odpowietrzniki po 8zł/szt jako wielomarkowe do BMW, vw,skoda,audi, ford itd o rozmiarze gwintu M10x1 i długości 36mm. Ale wśród innych ofert znalazłem też odpowietrzniki 10x1 35mm i 36,5mm po 2,5-3 zł I pasowało by takie tańsze kupić. Tylko czy faktycznie BMW ma rozmiar odpowietrznika M10x1 36 mm ? Ktoś to wie, ma jakiś stary i może sprawdzić ? I jaki wtedy lepiej wkręcić 35mm czy 36,5 mm ? Wkręciłbym ten 36,5mm ? Co sądzicie ? Edytowane przez zbyszek80
Opublikowano

jedz do jakiegokolwiek lepszego sklepu z czesciami i dostaniesz zamiennik od reki.

po zalozeniu zabezpiecz gwint np miedzia w sprayu.

nie ma sensu doplacac do oryginala

gg 5216510

6981e5d7cb7f0.jpg

Opublikowano
Nie lubię kupować stacjonarnie bo i tak na większość rzeczy trzeba czekać a cena i tak znacznie wyższa niż w necie. Ale może z ciekawości podjadę i jak wymiar jest uniwersalny z innymi markami to może by przypadkiem mieli, choć różnie może być jak w internetach za bardzo nie ma. Smar miedziany mam w tubce więc trochę mogę smyrnąć przy wymianie.